Ποτήρια Καφέ από καφέ

Kaffeeform – Ποτήρια Καφέ από Καφέ. Πώς;

Η γερμανική start up Kaffeeform σχεδίασε διάφορα ποτήρια καφέ, συμπεριλαμβανομένου ενός ποτηριού που φτιάχτηκε από κόκκους καφέ.

Πολλοί από εμάς λατρεύουμε να πίνουμε ένα ποτήρι καφέ το πρωί ή το βράδυ, είτε είμαστε εν κινήσει είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο. Ο σχεδιαστής προϊόντων Julian Lechner ήθελε να κάνει κάτι με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ, που συνήθως πετιούνται στα σκουπίδια. Μετά από 3 χρόνια πειραματισμού, ανέπτυξε το υλικό Kaffeeform, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων.

Για να δημιουργήσει το υλικό, συλλέγονται χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ, ξηραίνονται και αναμιγνύονται με τα βιοπολυμερή, άμυλο, κυτταρίνη, ξύλο, φυσικές ρητίνες, κεριά και ειδικά έλαια. Το σύνθετο υλικό που παράγεται από την ένωση τους είναι βιοδιασπώμενο, ελαφρύ, με μυρωδιά καφέ και εμφάνιση σκούρου ξύλου.

Το 2015, η Kaffeeform ξεκίνησε το πρώτο της προϊόν, ένα ποτήρι για καφέ espresso, το οποίο ακολούθησε το 2016 ένα φλιτζάνι καπουτσίνο. Το 2018, σχεδίασαν το κύπελλο Weducer, μια εναλλακτική λύση στα χάρτινα ποτήρια καφέ. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ, περίπου 600 δισεκατομμύρια χάρτινα και πλαστικά ποτήρια καφέ χρησιμοποιούνται ετησίως παγκόσμια, δημιουργώντας ένα αυξανόμενο περιβαλλοντικό ζήτημα. Στο ποτήρι καφέ της Kaffeeform, το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από τα απόβλητα του καφέ, έχει απονεμηθεί το βραβείο Red Dot Best of the Best Design στα υλικά της κατηγορίας το 2018.

Όλα τα φλιτζάνια Kaffeeform είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων, χωρίς πετρέλαιο, ανθεκτικά και έχουν καλές ιδιότητες μόνωσης. Ενώ τα κύπελλα έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια χρήση και είναι βιοδιασπώμενα στο τέλος της ζωής τους, η Kaffeeform προσφέρει επίσης μια υπηρεσία για να πάρει πίσω το φλιτζάνι όταν θελήσετε να το ανακυκλώσετε. Μετατρέπουν το υλικό σε εκτυπώσιμο νήμα 3D ή νέα ποτήρια.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d