κουζίνα εστιατορίου

Είστε Ιδιοκτήτης Εστιατορίου; 4 Λόγοι για να Νιώθετε Τυχερός!

Το να έχει ένας επιχειρηματίας σήμερα εστιατόριο δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για να χαίρεται, όπως δείχνει αυτό το άρθρο.

Ο κλάδος της εστίασης δεν έχει θέσεις για επιχειρηματίες με έλλειψη οράματος. Χρειάζεται ένα πολύ μοναδικό άτομο για να ευδοκιμήσει στον ευμετάβλητο, απρόβλεπτο και χαοτικό χώρο του εστιατορίου.

Το επιχειρείν στον κλάδο των εστιατορίων είναι κάτι περισσότερο από την κατοχή και διαχείριση μιας εταιρείας. Είναι ένας τρόπος ζωής με πολλές δυσκολίες, αλλά και χαρές. Για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και τους υπαλλήλους τους, οι πολλές ώρες εργασίας, οι υψηλοί ρυθμοί, τα περιορισμένα περιθώρια και ο παράλογος ανταγωνισμός είναι απλώς καθημερινές πραγματικότητες. Και από διακοπές; Τις έχουν ξεχάσει προ πολλού! Ειδικά για όσους εξυπηρετούν σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Θα ήταν δύσκολο να βρείτε έναν ιδιοκτήτη ή διευθυντή εστιατορίου σε νησί που να έχει κάνει διακοπές περισσότερο από ένα σαββατοκύριακο.

Η βιομηχανία εστιατορίων σίγουρα δεν είναι ένας χώρος για όλους. Αλλά ας αγνοήσουμε το πλεόνασμα των προκλήσεων που θα μπορούσε να κάνει ένα φυσιολογικό άτομο να τρέχει ουρλιάζοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση για μια στιγμή. Αφιερώστε ένα ή δυο λεπτά για να σκεφτείτε τα οφέλη του να είστε μέλος του χαοτικού, περίεργου κόσμου που είναι η βιομηχανία εστιατορίων.

1) Εργάζεστε σε μια ακμάζουσα βιομηχανία

Όλοι οι άνθρωποι αγαπούν το καλό φαγητό. Εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν να τρώνε σε κάποιο εστιατόριο σε τακτική βάση. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν επιτρέπει σε όλους να απολαμβάνουν μαγειρευτά φαγητά στο σπίτι τους, το σπιτικό φαγητό περιορίζεται στα σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των εστιατορίων να αυξάνονται. Αυτό δημιουργεί την προσδοκία για καλύτερες μέρες, αλλά και την ευθύνη για ποιοτική αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών σας.

2) Κάθε μέρα είναι μοναδική

Όταν η κουζίνα σας είναι αναβρασμό και τα πάντα θυμίζουν καζάνι έτοιμο να εκραγεί, θυμηθείτε ότι θα μπορούσατε να είστε κολλημένοι πίσω από ένα γραφείο όλη την ημέρα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup, το 71% των υπαλλήλων γραφείου νιώθει αισθήματα ανίας και αποστροφής για την εργασία του. Φυσικά, η δουλειά στον κλάδο των εστιατορίων δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από γραφειοκρατία και καθημερινά καθήκοντα. Όμως η μέρα όσων εργάζονται στον κλάδο των εστιατορίων δεν είναι ποτέ βαρετή. Σύμφωνα με τον Angelo Kinicki, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, «Η στείρα επανάληψη είναι ένοχη για τη έλλειψη ενδιαφέροντος στην εργασία σας». Κάθε μέρα που εργάζεται σε ένα εστιατόριο φέρνει την υπόσχεση για κάτι νέο – νέους ανθρώπους, νέες προκλήσεις και ατελείωτες ευκαιρίες για δημιουργικότητα και βελτίωση.

3) Έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη διαφορά

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και οι εργαζόμενοι συχνά έχουν την ευκαιρία να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των άλλων. Κάθε επισκέπτης έχει την δική του ιστορία. Μια φοβερή εμπειρία σε ένα εστιατόριο μπορεί να συμβάλει στη ωραία μέρα κάποιου ή να αλλάξει την πορεία μιας κακής μέρας κάποιου άλλου.

4) Είστε μέλος μιας ομάδας

‘Ίσως στην κουζίνα σας διαθέτετε τον καλύτερο επαγγελματικό εξοπλισμό εστιατορίου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Ίσως πάλι να έχετε έναν υπέροχο χώρο που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί σας. Το πραγματικό περιουσιακό στοιχείο σας όμως είναι άλλο –η ομάδα σας.

Οι περισσότερες βιομηχανίες δεν απαιτούν οι εργαζόμενοι να συνεργάζονται με μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων για ένα κοινό στόχο καθημερινά. Για να λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά ένα εστιατόριο, η ομαδική εργασία δεν είναι προαιρετική. Δεν χρειάζεται να είσαστε φίλοι με όλο το προσωπικό. Όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτή την αίσθηση ότι λειτουργείτε σαν μια καλά κουρδισμένη μηχανή.


Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d