Πόνος στην Πλάτη -Αιτίες και Λύσεις

Πόνος στην Πλάτη – Αιτίες και Λύσεις για Καλή Υγεία

Οι μητέρες σε όλο τον κόσμο θα σας πουν ότι ο πόνος στην πλάτη σας προκαλείται από κακή στάση. Σε κάποιο βαθμό αυτό είναι αλήθεια. Η στάση μπορεί να επηρεάσει την ευθυγράμμιση των σπονδύλων μας και μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη. Η διόρθωση του, ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο και η προσπάθεια να σταθείτε ίσια.

Πόνος στην Πλάτη: Αιτίες

Συχνά η στάση μας επηρεάζεται από τα πράγματα στο περιβάλλον μας. Οι άνθρωποι που περνούν όλη την ημέρα καθισμένοι σε ένα γραφείο πρέπει να βεβαιωθούν ότι το ύψος της οθόνης και του γραφείου είναι κατάλληλα ρυθμισμένο, ώστε να υπάρχει καλή εργονομία. Αν κοιτάζετε προς τα πάνω την οθόνη, μπορεί να αποκτήσετε προβλήματα.

Οι άνδρες συχνά έχουν προβλήματα ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης που προκαλούνται από τη μεταφορά ενός πορτοφολιού στην πίσω τσέπη τους. Φαίνεται σαν ένα ασήμαντο πράγμα, αλλά το πορτοφόλι, που γενικά μεταφέρεται στην ίδια τσέπη κάθε μέρα, σηκώνει το ένα ισχίο υψηλότερα από το άλλο, καθώς κάθεστε. Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη ή η ισχιαλγία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα για εκείνους των οποίων η εργασία περιλαμβάνει οδήγηση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ή για άτομα με μακρά μετακίνηση.

Εκείνοι που στέκονται όλη την ημέρα σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης ή σε μια κουζίνα εστιατορίου πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στις λεπτομέρειες για να αποφευχθεί ο πόνος στην πλάτη. Συνεχής στροφή προς τη μία πλευρά, μπορεί να οδηγήσει είτε σε κακή ευθυγράμμιση είτε σε επαναλαμβανόμενο τραυματισμό. Η κλίση προς τα εμπρός για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς στην πλάτη και κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Ένας ειδικός στην εργονομία θα εντοπίσει και θα διορθώσει πολλά θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον εργασίας σας, αλλά ορισμένα, όπως η τοποθέτηση του πορτοφολιού κάποιου, εξαρτώνται από το ίδιο το άτομο.

Ο Ρόλος των Υποδημάτων

Ένας παράγοντας που εμπίπτει στον έλεγχο του ατόμου είναι η επιλογή των υποδημάτων. Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και κατάλληλα για το περιβάλλον εργασίας, φυσικά. Όμως συχνά η άνιση φθορά στα τακούνια ή τις σόλες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πλευρικής στάσης που παραμένουν απαρατήρητα μέχρι να αρχίσει ο πόνος. Δεν χρειάζεται μεγάλη διαφορά στο πάχος της σόλας ή στη φτέρνα μεταξύ του δεξιού και του αριστερού παπουτσιού για να προκληθεί πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου.

Είναι σημαντικό, ειδικά εάν έχετε προβλήματα πόνου στην πλάτη να παρακολουθείτε τα παπούτσια σας καθώς αρχίζουν να φθείρονται για να βεβαιωθείτε ότι δεν φθείρονται άνισα. Αν το κάνουν, ήρθε η ώρα για ένα νέο ζευγάρι ή για επιδιόρθωση τους. Μια ποιοτική επιδιόρθωση παπουτσιών με τοποθέτηση λαστιχένιας σόλας και τακουνιού, θα επαναφέρει τη σωστή εργονομία τους. Θα αποκαταστήσει την ισορροπία ύψους μεταξύ αριστερού και δεξιού παπουτσιού σαν να ήταν ολοκαίνουργια, εξαλείφοντας μια πιθανή αιτία πόνου στην πλάτη.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε ότι η διατήρηση μιας καλής στάσης είναι σημαντική για την υγεία της πλάτης, συχνά παραβλέπουμε τις λεπτομέρειες και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες μέχρι να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε έντονο πόνο. Τότε όμως μπορεί να απαιτείται επαγγελματική ιατρική θεραπεία, ακόμη και μετά τη διόρθωση της αρχικής αιτίας.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d