Βόλτα στα Πετράλωνα και το Θησείο

Βόλτα στα Πετράλωνα για Καλό Φαγητό

Κυριακή νωρίς το μεσημέρι μετά μια υπέροχη βόλτα με τα πόδια στο Θησείο και τα Πετράλωνα και κατηφορίζω προς τον ηλεκτρικό στα Κάτω Πετράλωνα. Εκεί, στην δυτική έξοδο του υπάρχει ο Πεζόδρομος στα Πετράλωνα, ένα ανακαινισμένο εστιατόριο με μαγειρευτά φαγητά που αξίζει πραγματικά την προσοχή μας. Μπαίνοντας μέσα αντίκρισα ένα ζεστό φιλικό περιβάλλον, ιδανικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου.

Πρώτος με υποδέχθηκε ο Τριαντάφυλλος για να με καλωσορίσει και να μου μιλήσει για το εστιατόριο και την ιστορία του. Με εντυπωσίασε ότι καθημερινά μαζί με τον πατέρα του πάνε ξημερώματα στην αγορά για να προμηθευτού φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά και κρέας. Στη συνέχεια γυρνάνε πίσω για να μαγειρέψει ο Σάββας, ο αδερφός του, τα μαγειρευτά φαγητά της ημέρας και κάποια πιάτα που υπάρχουν στάνταρ στο μενού.

Η Ουσία του Πεζόδρομου: Νόστιμα Μαγειρευτά Φαγητά!

Ανοίγοντας τον κατάλογο του Πεζόδρομου, είναι φανερό ότι οι ιδιοκτήτες έχουν προσπαθήσει να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Μαγειρευτά για χορτοφάγους, νόστιμα θαλασσινά για καλοφαγάδες, κρεατικά για μερακλήδες και φυσικά παραδοσιακά μαγειρευτά.  Δοκιμάσαμε πολλά από τα πιάτα και μπορώ να πω ότι όλα μας ικανοποίησαν με το παραπάνω.  

Εγώ ξεκίνησα με χταπόδι ψητό στα κάρβουνα,  φάβα και φυσικά ουζάκι από τη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια προτίμησα σαρδέλες ψητές και μια ολόφρεσκη χωριάτικη σαλάτα. (Κομμένη στο χέρι μόλις την παρήγγειλα). Και όταν ήταν να φύγω ζήτησα να μου ετοιμάσουν για το σπίτι μια μερίδα γεμιστά με ρύζι.

Ειδικά για τα γεμιστά, πίστευα ότι μου δώσουν ένα από εκείνα τα μικρά μπολάκια των εστιατορίων με δύο γεμιστές ντομάτες small size, όπως συνηθίζεται. Για να πω την αλήθεια οι μερίδες ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και χορταστικές. Καμία σχέση με αυτές των γκουρμέ εστιατορίων που το φαγητό μοιάζει περισσότερο με δείγμα μερίδας, παρά με πραγματικό φαγητό. Στον Πεζόδρομο οι μερίδες είτε κάτσεις εκεί είτε παραγγέλνεις delivery είναι πολύ πλούσιες εκτός από πολύ νόστιμες και χορταστικές.

Οι εντυπώσεις μου από τον Πεζόδρομο είναι άριστες! Το φαγητό είναι προσεκτικά μαγειρεμένο σαν το σπιτικό που κάνει η μαμά με πολύ μεράκι και αγάπη. Αυτό οφείλεται νομίζω στο γεγονός ότι η οικογένεια του Τριαντάφυλλου αγαπά αυτό που κάνει και το κάνει καλά εδώ και 20 σχεδόν χρόνια. Τελευταίο να αναφέρω τι θεωρώ επιτυχία για ένα εστιατόριο: όταν το επισκέπτεσαι για πρώτη φορά και δοκιμάζεις το φαγητό του, να σκέφτεσαι με ποιόν αγαπημένο σου θα επιστρέψεις με την πρώτη ευκαιρία!

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d