Μετακόμιση για πρώτη φορά

Μετακομίζετε για Πρώτη Φορά; Διαβάστε εδώ! Σας Ενδιαφέρει!

Η πρώτη μετακόμιση σε δικό σας σπίτι μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή. Πολύ σύντομα, θα μετακινηθείτε σε ένα δικό σας μέρος και θα ξεκινήσετε ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη ζωή όπου θα είστε υπεύθυνοι για τη λήψη αυτών των σημαντικών αποφάσεων. Είναι αυτό που θέλατε εδώ και αρκετό καιρό, έτσι δεν είναι;

Ακολουθούν τα καλύτερα tips  για να κάνετε την πρώτη σας μετακόμιση συναρπαστική εμπειρία.

#1. Ξεκινήστε τη συσκευασία χωρίς καθυστέρηση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι όσοι μετακομίζουν για πρώτη φορά είναι να υποθέσουν ότι θα έχουν αρκετό χρόνο για να συσκευάσουν τα πράγματα τους πριν από την ημέρα της μετακόμισης.

Και ενώ αυτό μπορεί να ισχύει στην πραγματικότητα σε ορισμένες μετακομίσεις, το κύριο πρόβλημα με την παραπάνω υπόθεση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μετακομίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους δεν έχουν σαφή ιδέα για το πόσο χρονοβόρο μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το πακετάρισμα και η συσκευασία των επίπλων και των συσκευών σας. Με άλλα λόγια, η έλλειψη εμπειρίας συχνά οδηγεί σε σφάλματα κρίσης.

Να είστε έξυπνοι και αρχίστε να συσκευάζετε τα πράγματα σας, σιγά σιγά, μόλις αποφασίσετε να μετακινηθείτε. Δεν πρέπει να υποτιμάτε τον χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρώσετε με επιτυχία τον χρόνο συσκευασίας: κατά κανόνα, θα πρέπει να διπλασιάσετε το χρόνο που νομίζετε ότι θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε την εργασία συσκευασίας. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να συσκευάσετε τα βιβλία σας σε 2 ώρες, τότε σχεδιάστε για 4 ώρες μόνο και μόνο για να είστε εντός χρονοδιαγράμματος.

Μόλις αποφασίσετε τη μετακόμιση, ξεκινήσετε σταδιακά τη συσκευασία. Είναι πολύ καλύτερο να συσκευάζετε μερικά κουτιά την ημέρα από το να αναβάλλετε τη δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή. Τότε ίσως ναβρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο σε μια σχεδόν αδύνατη εργασία – να συσκευάσετε όλα όσα παίρνετε μαζί σας μόνο λίγες σύντομες ημέρες. Η πρακτική δείχνει ότι οι δουλείες της τελευταίας στιγμής απορροφούν πολλή ενέργεια και συνήθως δεν τελειώνουν καλά.

#2. Καταστρώστε ένα σχέδιο που σας ταιριάζει

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα κατά τη συσκευασία για μια την πρώτη μετακόμιση σπιτιού είναι ότι δεν θα ξέρετε πραγματικά από πού να ξεκινήσετε. Ξέρετε ότι πρέπει να αρχίσετε να συσκευάζετε τα πράγματά σας, επειδή η μέρα μετακίνησης πλησιάζει γρηγορότερα από ό, τι θέλετε, αλλά απλώς στέκεστε εκεί, και δεν είστε σίγουροι πώς να προσεγγίσετε το δύσκολο έργο της συσκευασίας.

Το απλό γεγονός ότι δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία θα λειτουργήσει εναντίον σας. Μπορείτε όμως να αντισταθμίσετε την απειρία σας, και αυτό γίνεται με την εκπόνηση ενός σχεδίου συσκευασίας.

Είναι απλό, πραγματικά – πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια καλή λίστα ελέγχου που θα φέρει την επιτυχία. Αλλά το πραγματικό τέχνασμα είναι να κάνετε ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για τη συσκευασία και να το προσαρμόσετε ώστε να λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο όταν μετακομίζετε για πρώτη φορά απλώς και μόνο επειδή θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας αποτελεσματικά καθοδηγώντας σας στη διαδικασία της συσκευασίας των πραγμάτων σας. Επίσης, ένα ημερολόγιο συσκευασίας θα σας επιτρέψει να μετρήσετε την πρόοδο σας και θα σας παρακινήσει να παραμείνετε αποφασισμένοι να την ολοκληρώσετε την ώρα σας.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d