Πώς καθαρίζονται τα ξύλινα έπιπλα

Πώς Καθαρίζονται Τα Ξύλινα Έπιπλα;

Η φροντίδα των αγαπημένων σας επίπλων από μασίφ ξύλο, είτε πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα, για το τραπέζι του σαλονιού είτε για οποιοδήποτε άλλο, δεν χρειάζεται να είναι επίπονη και δύσκολη. Αν λοιπόν αναρωτιέστε «πώς καθαρίζω ξύλινα έπιπλα», ακολουθήστε τα εύκολα βήματα που αναφέρονται στη συνέχεια.

Βήμα 1: Αφαιρέστε τη σκόνη και τις βρωμιές.

Χρησιμοποιώντας μία μαλακή στεγνή πετσέτα σκουπίστε τις επιφάνειες, ώστε να απομακρύνετε τη σκόνη και τις χαλαρές βρωμιές. Όσο πιο συχνά το κάνετε αυτό θα αποφεύγετε να δημιουργούνται στρώματα βρωμιάς που με τον καιρό γίνονται σκληρά πάνω στις επιφάνειες των επίπλων.

Για βαθύτερη καθαριότητα, σκουπίστε απαλά την επιφάνεια με μία υγρή πετσέτα ή ένα άλλο κομμάτι υφάσματος το οποίο δεν έχει χνούδι. Προτιμήστε ένα βαμβακερό μαλακό πανί ή μια κάλτσα.

Θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε αντικείμενα καθαρισμού που περιέχουν φτερά πουλιών, γιατί μπορεί να περιέχουν αιχμηρά σημεία τα οποία θα γδάρουν τα έπιπλά σας.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο ξύλου επίπλου σας.

Για να καθαρίσετε μασίφ έπιπλα θα πρέπει να ξέρετε τον τύπο του ξύλου. Στη συνέχεια απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα πού πουλάει ειδικά καθαριστικά, τα οποία είναι ασφαλή για τον τύπο του ξύλου που έχετε.

Για να καθαρίσετε την επιφάνεια πού υπάρχει βρωμιά μην ρίχνετε το καθαριστικό απευθείας πάνω στο ξύλο. Προτιμήστε να το βάλετε σε μία μαλακή πετσέτα και με αυτή να καθαρίσετε την βρώμικη επιφάνεια.

Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό διάλυμα με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Αναμείξτε σε ίση ποσότητα ξύδι, υγρό σαπούνι και ζεστό νερό. Βυθίστε την πετσέτα σας στο διάλυμα και κατόπιν στύψτε την μέχρι να είναι ελαφρώς υγρή. Στη συνέχεια σκουπίστε με αυτήν τις επιφάνειες των ξύλινων επίπλων.

Όπως γίνεται πάντα με όλες τις λύσεις καθαρισμού, ξεκινήστε τη διαδικασία από ένα μικρό σημείο του επίπλου πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό όλων των επιφανειών του.

Βήμα 3: Σκουπίστε προσεκτικά κάθε επιφάνεια.

Είναι λίγα τα πράγματα που μπορούν να βλάψουν τα μασίφ έπιπλα από ξύλο περισσότερο από ότι το νερό ή τα χημικά. Αφού ακολουθήσετε τα προηγούμενα βήματα, επιλέξτε μία πετσέτα σχεδιασμένη για να απορροφά την υγρασία και περάστε με αυτήν όλες τις επιφάνειες.

Όταν καθαρίζετε ή στεγνώνετε τα ξύλινα έπιπλα, είναι καλό να ελέγχετε πάντα την πετσέτα που χρησιμοποιείτε για να μην αφήνει χνούδια ή υπολείμματα της πάνω στις επιφάνειες των επίπλων.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή ιδέες που να απαντούν στο ερώτημα σας:« Πώς Καθαρίζω Ξύλινα Έπιπλα ;» παρακαλούμε δείτε το ακόλουθο video.


Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d