Αντικατάσταση μποιερ ηλιακου

Τι Πρέπει να Ξέρετε Πριν την Αλλαγή του Μπόιλερ Ηλιακού;


Το μπόιλερ ή καζάνι του ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι το δοχείο αποθήκευσης του ζεστού νερού του ηλιακού. Από εκεί, μέσω σωληνώσεων το νερό μεταφέρεται στο σπίτι για να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Μια βασική λειτουργία του μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα είναι -μεταξύ των άλλων- ότι διατηρεί το ζεστό νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Είναι φανερό λοιπόν πως η σωστή λειτουργία του είναι κομβική για να μπορούμε να έχουμε συνέχεια ζεστό νερό στη βρύση μας. Το καζάνι του ηλιακού θερμοσίφωνα χρειάζεται τακτική συντήρηση και καθαρισμό, τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Μετά από τη χρήση μερικών χρόνων και ανάλογα με τη συντήρηση του είναι πιθανό να χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση του μπόιλερ ηλιακού.

Τα θερμοδοχεία (μπόιλερ ηλιακού) κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος τους, όπως χάλυβα, ίνοξ και γυαλί. Κάθε κατασκευαστική εταιρία δίνει μια εγγύηση, που ισχύει όσο εσείς θα κάνετε με συνέπεια τα τακτικά service. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αμελείτε τη σωστή συντήρηση του ηλιακού.

Ποια είναι τα βασικά είδη μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα;

Το μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας ζεσταίνει νερό για το σπίτι σας, αντλώντας ενέργεια είτε από την ηλεκτρική αντίσταση, είτε από τον ήλιο. Είναι ο συνηθέστερος τύπος μπόιλερ ηλιακού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σπίτι.

Το μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας αντλεί ενέργεια και από μια τρίτη πηγή, το λέβητα του καλοριφέρ. Δηλαδή, μπορεί να συλλέξει ενέργεια από ηλεκτρισμό και τον ήλιο, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να συνδεθεί με το λέβητα του καλοριφέρ και να ζεσταίνει το νερό σας χρησιμοποιώντας το νερό του καλοριφέρ. Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως τα δύο είδη νερών (μπόιλερ ηλιακού και καλοριφέρ) δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους πουθενά.
Φυσικά, η πιο οικονομική μορφή παροχής ζεστού νερού είναι από τους ηλιακούς συλλέκτες. Ωστόσο, όταν το μπόιλερ του ηλιακού δε μπορεί να αντλήσει ενέργεια από τον ήλιο λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας (όπως τις κρύες μέρες του χειμώνα), χρειάζεται την βοήθεια του καλοριφέρ.

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το παλαιό σας μπόιλερ ηλιακού με ένα νέο, πάρτε προσφορά από την Artavil. Κατασκευάζουν για περισσότερα από 15 χρόνια αξιόπιστους ηλιακούς θερμοσίφωνες σε πολύ προσιτές τιμές.

Από τι επηρεάζετε το κόστος αλλαγής του μπόιλερ;

Τι επηρεάζει την τιμή για την αλλαγή μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η χωρητικότητα του δοχείου. Ένα δοχείο που χωράει 120 λίτρα νερού, δε μπορεί να έχει την ίδια τιμή με ένα δοχείο χωρητικότητας 200 λίτρων. Θα ήταν καλό να πάρετε τη συμβουλή ενός έμπειρου επαγγελματία, για να σας βοηθήσει να καθορίσετε το μέγεθος μπόιλερ που χρειάζεται το σπίτι σας.

Η ποιότητα των υλικών κατασκευής. Αν θέλετε να αποφύγετε τη συχνή αλλαγή μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα, θα ήταν καλό να επιλέξετε τα προϊόντα μιας αξιόπιστης εταιρείας κατασκευής ηλιακών που συνοδεύονται από πολυετή εγγύηση

Η δυσκολία αντικατάστασης. Ένα έμπειρο συνεργείο θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε το μπόιλερ του παλιού σας ηλιακού, σε μια λογική τιμή. Ωστόσο, το κόστος αλλαγής εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του χώρου σας. Αν πχ το μπόιλερ βρίσκεται σε κεραμοσκεπή ή αν πρέπει να ανεβάσουν το μπόιλερ πολλούς ορόφους χωρίς ασανσέρ, λογικό είναι να υπάρχει μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση.

Πώς θα δώσετε περισσότερο χρόνο ζωής στο μπόιλερ ηλιακού σας;

Αν θέλετε να διατηρείτε το δοχείο του ηλιακού σας θερμοσίφωνα σε καλή κατάσταση, πρέπει να μην αμελείτε την τακτική συντήρηση του. Το μπόιλερ χρειάζεται καθαρισμό, τουλάχιστον κάθε ένα με δύο χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την απομάκρυνση των αλάτων και το βακτηριδίων από το εσωτερικό του, την αλλαγή του ανοδίου για την αποφυγή ηλεκτρόλυσης, την συμπλήρωση του ψυκτικού υγρού και άλλα.

Επίσης, είναι καλό να ελέγχεται η πίεση του νερού που καταλήγει στη δεξαμενή του ηλιακού, γιατί αν ξεφεύγει από τα λογικά επίπεδα, μπορεί να φθείρει το εσωτερικό του μπόιλερ. Ένας τρόπος που ελέγχου της πίεσης είναι μέσω της χρήσης δοχείου διαστολής

Γιατί να επιλέξετε την Artavil για τη συντήρηση και την αλλαγή του μπόιλερ ηλιακού;

Οι άνθρωποι της Artavil έχουν περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή αξιόπιστων ηλιακών θερμοσιφώνων. Ειδικεύονται στην παραγωγή, τοποθέτηση και συντήρηση ηλιακών συστημάτων σε προσιτές τιμές. Αν ψάχνετε για εξειδικευμένους επαγγελματίες, για να κάνετε την αντικατάσταση μπόιλερ ηλιακού θερμοσίφωνα με ασφάλεια και αξιοπιστία, προτιμήστε τους. Καλέστε σήμερα στο 210 590 8231 και συζητήστε μαζί τους τι θέλετε να κάνετε.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d