Πόσα καυσόξυλα θα χρειαστείτε φέτος

Πόσα Καυσόξυλα Θα Χρειαστείτε Φέτος;

Πριν αγοράσετε καυσόξυλα, φροντίστε να εξερευνήσετε πόσα ξύλα μπορεί να χρειαστεί να αποθηκεύσετε για τη χειμερινή περίοδο. Ξεκινήστε με το γιατί. Χρειάζεστε καυσόξυλα ως:

Κύρια πηγή θερμότητας ή το σπίτι σας;
Καύσιμο μαγειρέματος για χρήση στο εστιατόριο;
Καύσιμο για ψήσιμο περιστασιακά;

Καταρχήν είναι καλή ιδέα να προσδιορίσετε το χρονικό διάστημα στο οποίο υπάρχει η ανάγκη για καυσόξυλα ή ξύλα για τζάκι. Ζείτε σε βορειότερες περιοχές της χώρας όπου κάνει αρκετό κρύο, ώστε να απαιτείται θέρμανση του σπιτιού σας αρκετούς μήνες κάθε χρόνο. Εάν αγοράζετε καυσόξυλα για χρήση στο εστιατόριο σας ή στο εργαστήριο σας, υπολογίστε την ποσότητα που θέλετε για κάθε μέρα λειτουργίας του. Μόλις προσδιοριστεί η κατανάλωση καυσόξυλων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μετριέται και πωλείται το καυσόξυλο.

Καυσόξυλα με το Κυβικό ή τον Τόνο;

Η επίσημη μέτρηση των καυσόξυλων γίνεται με το κυβικό μέτρο. Εάν έχετε αγοράσει ποτέ καυσόξυλα, τότε πιθανότατα έχετε ακούσει για ένα κυβικό ξύλο. Όμως, πόσο ξύλο υπάρχει σε ένα κυβικό ξύλο;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το υπολογίσει κανείς, αλλά το νόμιμο μέγεθος ενός στοιβαχτού κυβικού μετράται ως ένα μέτρο μήκος επί ένα μέτρο πλάτος επί ένα μέτρο ύψος. Αυτά είναι αρκετά καυσόξυλα αν είναι πλήρως στοιβαγμένα!

Οι επιτήδειοι έμποροι όμως πωλούν καυσόξυλα με το κυβικό χρησιμοποιώντας κόλπα που μειώνουν την ποσότητα του ξύλου που περιλαμβάνει το κυβικό τους. Συχνά αφήνουν μεγάλα κενά κατά την τοποθέτηση ή μεταφέρουν τα ξύλα για τζάκι με σάκους που έχουν μικρότερες διαστάσεις.

Αποφύγετε την αγορά καυσόξυλων που δεν μπορούν να μετρηθούν με ένα τυπικό μέτρο ή μετροταινία.

Στη συνέχεια, αποφασίστε πόσα καυσόξυλα θα χρειαστείτε τους επόμενους 6-8 μήνες. Επίσης δείτε την αποθήκη ή διαθέσιμο χώρο που έχετε για να τα στοιβάξετε. Τι δυνατότητες έχει; Θα μπορούν τα καυσόξυλα να μείνουν εκεί μακριά από την υγρασία ή από έντομα που θα τα καταστρέψουν. Υπάρχει αρκετός αέρας και ζέστη σε περίπτωση που είναι νωπά; Εάν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από όσο χωρά η αποθήκη σας, συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο έμπορο καυσόξυλων για να προσδιορίσετε πόσα ξύλα για τζάκι παραγγέλνετε και κυρίως αν μπορεί να σας προμηθεύει σε τακτική βάση χωρίς καθυστερήσεις.

Ανεξάρτητα από το γιατί χρειάζεστε καυσόξυλα, τα ξερά καυσόξυλα είναι πάντα ο βέλτιστος τύπος ξύλου για αγορά και αποθήκευση σε εσωτερικούς χώρους. Γιατί; Επειδή καίει αποτελεσματικά, έχει μεγάλη θερμιδική απόδοση και δεν καπνίζει.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d