Πώς Θα Επιλέξετε τον Ιδανικό Μεσίτη Ακινήτων;

Αν θέλετε να πουλήσετε, να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε ένα ακίνητο, είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τον κατάλληλο κτηματομεσίτη ως συνεργάτη σας. Πριν του δώσετε την εντολή, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε καλά τα διαπιστευτήριά του. Η επιλογή του σωστού μεσίτη ακινήτων για τη συναλλαγή σας είναι η μισή εργασία. Δεδομένου ότι τα εμπόδια εισόδου στην αγορά ακινήτων δεν είναι τόσο υψηλά, υπάρχει η πιθανότητα να επιλέξετε έναν άπειρο ή ανειδίκευτο μεσίτη, ο οποίος πιθανότατα θα καταλήξει να σπαταλά πολύ χρόνο και ενέργεια και να βάζει σε δοκιμασία την υπομονή σας.

Πώς αξιολογείτε τα διαπιστευτήρια του

Τα κύρια κριτήρια που πρέπει να εφαρμόσετε πριν επιλέξετε τον αντιπρόσωπό σας είναι να καταλάβετε, εάν έχει εμπειρία στην εκτέλεση του είδους της συναλλαγής που θέλετε να κάνετε. Για να αξιολογήσετε τον μεσίτη ακινήτων σας σε αυτό το μέτωπο, ίσως χρειαστεί να ρωτήσετε για τις ακόλουθες πτυχές

Τι είδους συναλλαγές στον τομέα των ακινήτων είναι η ειδίκευση του

Αν ψάχνετε να πουλήσετε ένα ακίνητο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι αν ο μεσίτης σας έχει αρκετή εμπειρία στην εκτέλεση μιας συναλλαγής ως σύμβουλος των πωλητών. Όλοι οι μεσίτες δεν έχουν εμπειρία στην εκτέλεση κάθε είδους συναλλαγής. Μερικοί πράκτορες μπορούν να επικεντρωθούν μόνο σε συμφωνίες μίσθωσης, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν εμπειρία στην εκπροσώπηση των αγοραστών. Επομένως, αυτό θα ήταν ιδανικά το πρώτο ερώτημα στη λίστα ελέγχου.

 Έχει ο μεσίτης ακίνητων σας εκτελέσει αρκετές συναλλαγές του μεγέθους της δικής σας;

Ρωτήστε τον μεσίτη σας εάν έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές ίδιου μεγέθους ή αξίας με αυτές που ενδεχομένως αναζητάτε. Υπάρχει μια πιθανότητα να βρείτε έναν που έχει αρκετή εμπειρία με την αγορά και την πώληση ακινήτων, αλλά όχι με το μέγεθος που ενδιαφέρει εσάς. Εάν διαπιστώσετε ότι ο μεσίτης ακίνητων σας δεν έχει αξιόλογο ιστορικό συμφωνιών του μεγέθους που εξετάζετε, σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσετε έναν άλλο. Το μέγεθος της συναλλαγής δίνει πολλές πληροφορίες, επειδή δείχνει εάν ο μεσίτης ακίνητων είναι συνδεδεμένος ή όχι με αρκετούς δυνητικούς αγοραστές ή πωλητές, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να εξετάσουν την πρόταση σας

Έχει εκτελέσει οποιαδήποτε συναλλαγή στην τοποθεσία όπου αναζητάτε να αγοράσετε, να πωλήσετε, ή να ενοικιάσετε ακίνητο;

Μόλις έχετε βρει ένα μεσίτη ακινήτων που έχει αξιοπρεπή ή επιθυμητή εμπειρία στην εκτέλεση αρκετών συναλλαγών του μεγέθους και του τύπου που ψάχνετε, η επόμενη ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι έχει κάνει στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Οι μεσίτες έχουν συχνά περιορισμούς στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε μεσιτικά γραφεία που περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, να προσπαθούν να κάνουν συναλλαγές σε άλλες περιοχές. Όμως η δυναμική της κάθε περιοχής είναι διαφορετική. Εάν ο μεσίτης ακίνητων έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό αγοροπωλησιών στην τοποθεσία που θέλετε να εργαστείτε, τότε ναι αυτός είναι ίσως ο σωστός συνεργάτης για εσάς.

Συστάσεις & Πληροφορίες

Τέλος, αφού μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι ο μεσίτης ακίνητων που έχετε βρει, πληροί τα κριτήρια αυτά, πρέπει να αναζητήσετε κάτι ακόμα. Οι συστάσεις από άτομα εμπιστοσύνης θα σας βεβαιώσουν για το ορθό της επιλογής σας. Ψάξτε στο internet για συστάσεις και αναφορές, αλλά απευθυνθείτε σε γνωστούς και φίλους. Αν δεν μπορείτε να έχετε πληροφορίες από τέτοιες πηγές, δείτε λίγο το website του πριν τον καλέσετε. Τι εικόνα δίνει;  Σε τι δίνει σημασία: στην προβολή των ικανοτήτων του ή στο τι μπορεί να κάνει για τους πελάτες τους; Οι σωστοί επαγγελματίες έχουν σαν κεντρικό μήνυμα πως μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους και δεν προβάλουν το εγώ τους.

Μετά όλα τα παραπάνω, θα είστε έτοιμοι να δώσετε την εμπιστοσύνη σας στον μεσίτη ακινήτων που σας ικανοποιεί.  Πραγματοποιήσετε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί του για το πώς θέλετε να κινηθείτε. Αυτό θα σας δώσει έναν παράγοντα άνεσης που θα σας επιτρέψει να ξέρετε ότι είναι ασφαλές να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

1 thought on “Πώς Θα Επιλέξετε τον Ιδανικό Μεσίτη Ακινήτων;

Comments are closed.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d