μεσιτης ακινητων

Σύμβουλος Ακινήτων – Τι Κάνει & Ποιο το Μυστικό της Επιτυχίας

Σύμβουλος Ακινήτων – Τι Κάνει;

Ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας (ή αλλιώς σύμβουλος ακινήτων) κάνει αρκετά περισσότερα πράγματα από το να βλέπει σπίτια για πώληση. Η εργασία του περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες πώλησης του ακινήτου, από την εντολή ανάθεσης έως ότου υπογραφεί το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας.

Μέσα σε όλο αυτό, ο σύμβουλος ακινήτων καλείται να διαχειριστεί τις επιθυμίες των πελατών, να κάνει το marketing του ακινήτου, να συντονίσει τους υποψηφίους αγοραστές με τους πωλητές και να κανονίσει τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας. Σίγουρα αυτές όλες οι εργασίες απαιτούν δεξιότητες στις πωλήσεις, στο marketing, στην διαπραγμάτευση, στην επικοινωνία με τους πελάτες και πολλά ακόμη.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να γίνετε σύμβουλος ακινήτων ακολουθούν έξι λόγοι που θα σας δώσουν το κίνητρο για να κάνετε το μεγάλο βήμα.

1) Είστε προϊστάμενος του εαυτού σας

Κάθε σύμβουλος ακινήτων τρέχει τη δική του επιχείρηση. Είτε ανήκετε σε κάποιο μεγάλο κτηματομεσιτικό δίκτυο όπως η RE/MAX είτε όχι, είστε υπεύθυνος για την επιτυχία της προσωπική σας επιχείρησης.

Η ευθύνη να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας σωστά, να καλύψετε τις ανάγκες τους και να τους προσφέρετε μία ικανοποιητική εμπειρία ανήκει αποκλειστικά σε εσάς. Άν αυτό είναι που ονειρεύεστε για τη ζωή σας, τότε η δουλειά του συμβούλου ακίνητης περιουσίας είναι για εσάς.

2) Έχετε βοήθεια

Η εργασία υπό τη σκέπη ενός μεγάλου brand όπως η RE/MAX σας βοηθάει να επωφεληθείτε από την εμπειρία, το know-how και το δίκτυο της.

Οι σύμβουλοι ακινήτων της RE/MAX έχουν στη διάθεσή τους ένα τεράστιο δίκτυο συναδέλφων, μία μεγάλη βάση δεδομένων και πολλά εργαλεία για να μπορέσουν να προωθήσουν την επιχείρησή τους και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες.

Στην πραγματικότητα η συνεργασία με ένα δίκτυο όπως η RE/MAX σας βοηθά εργάζεστε για τον εαυτό σας, χωρίς ποτέ να είστε μόνοι σας.

Σύμβουλος ακινήτων & προσωπική ζωή

3) Ρυθμίστε το πρόγραμμά σας όπως θέλετε

Το παράπονο των περισσότερων εργαζομένων σήμερα είναι ότι διαθέτουν ελάχιστο έως καθόλου προσωπικό χρόνο. Ιδιαίτερα όσοι έχουν παιδιά, δυσκολεύονται να βρουν αρκετό χρόνο για να μπορούν να είναι μαζί τους.

Η εργασία του μεσίτη ακινήτων είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την ελευθερία του να φτιάχνουν το πρόγραμμά τους μόνοι τους. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως απαιτηθεί να είστε σε κάποιες συναντήσεις, στην πραγματικότητα το ωράριο της εργασίας σας είναι απόλυτα ευέλικτο. Εσείς κανονίζετε τις ώρες που θέλετε να κάνετε τα ραντεβού σας, να βρίσκεστε στο γραφείο σας ή να κάνετε τις υποδείξεις σε υποψήφιους πελάτες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερο χρόνο για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

4) Κανείς δεν βάζει όριο στην πρόοδο σας.

Σε πολλές εταιρείες η ιεραρχία και η εταιρική δομή είναι τέτοια που βάζει φρένο στις φιλοδοξίες κάποιων εργαζομένων να ανελιχθούν. Πολλά ικανά στελέχη χάθηκαν μέσα στην τροχοπέδη της επετηρίδας και της έλλειψης αξιοκρατίας.

Ως σύμβουλος ακίνητης περιουσίας ενταγμένος σε ένα κτηματομεσιτικό δίκτυο όπως η RE/MAX, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει την πρόοδο ενός ικανού και φιλόδοξου συνεργάτη. Μάλιστα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η ίδια η RE/MAX επιβραβεύει τους συνεργάτες της, οι οποίοι παρουσιάζουν αξιόλογη δραστηριότητα και τους δίνει κίνητρα για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η εταιρική κουλτούρα της RE/MAX προσπαθεί να εμφυσήσει σε κάθε συνεργάτη της την ανάγκη να ανελειχθεί, να βελτιώνεται και να θέλει να πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα.

5) Ικανοποιεί την ανάγκη για κοινωνικότητα

Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον έχει διαρκώς την ανάγκη να ανανεώνει τον κύκλο των ανθρώπων τους οποίους συναντά, να διευρύνει τα όρια του και να εξελίσσει τις ικανότητες επικοινωνίας του.

Το σημαντικότερο μέρος της εργασίας ενός συμβούλου ακινήτων περιλαμβάνει την επικοινωνία με νέους πελάτες κάθε μέρα. Αυτό ανανεώνει το ενδιαφέρον του, καθώς προσπαθεί συνεχώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.

Είστε άνθρωπος που του αρέσει η επικοινωνία και η επαφή με άλλους ανθρώπους; Α ναι τότε σκεφτείτε πολύ σοβαρά να γίνεται μεσίτης ακινήτων.

6) Γίνεται ειδικός στην κοινότητα σας

Ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι ένα άτομο που ξέρει καλά την περιοχή στην οποία έχει δραστηριότητα.

Αυτό περιλαμβάνει να γνωρίζετε σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινότητας. Αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι σημαντικό να μπορείτε να δώσετε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα σχολεία, τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς, ακόμα και για τα καλύτερα μέρη για φαγητό. Οι πελάτες θα σας ζητήσουν τέτοιου είδους πληροφορίες και θα εκτιμήσουν πάρα πολύ αν είστε σε θέση να τις δώσετε.

Ο μεσίτης ακινήτων που προσφέρει τέτοια εμπειρία στους πελάτες του εκτός του ότι είναι άψογος επαγγελματίας είναι και ιδιαίτερα χρήσιμος στην τοπική κοινότητα.

μεσίτης ακινήτων

Πώς γίνεσαι ο καλύτερος σύμβουλος ακινήτων;

Τα παραπάνω αποτελούν μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ένας ικανός σύμβουλος ακινήτων. Είναι φανερό όμως ότι για να μπορέσετε να φτάσετε στο σημείο να θεωρήστε ο καλύτερος απαιτείται να εργαστείτε μεθοδικά και σκληρά για να το πετύχετε.

Που πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας; Η απάντηση είναι μόνο μία: στην εμπειρία του πελάτη.

Όταν πρόκειται για την εμπειρία των πελατών πρέπει να κάνετε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να είναι θετική και ικανοποιητική. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εστιάσετε στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρόσφατα στην ελληνική αγορά ακινήτων δεν δινόταν έμφαση στην εμπειρία του πελάτη από τους περισσότερους μεσίτες ακινήτων. Για αυτό και –δυστυχώς- υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι χρειάζεται προσοχή στους μεσίτες.

Ευτυχώς κτηματομεσιτικά δίκτυα όπως της RE/MAX είναι προσανατολισμένα στο να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει πώς οι σύμβουλοι ακινήτων της επιλέγουν να βγουν από τη ζώνη άνεσης τους και να εργαστούν σκληρά για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους. Δίνουν προτεραιότητα στη σωστή επικοινωνία με τον πελάτη, τους υποψηφίους αγοραστές/ πωλητές αλλά και όλη την ομάδα των επαγγελματιών που εμπλέκονται στην αλλαγή.

Οι σύμβουλοι ακινήτων της RE/MAX ξέρουν ότι εργάζονται σε έναν τομέα με απεριόριστες ευκαιρίες και θέλουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες. Και αναγνωρίζουν ότι το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στην εμπειρία που θα απολαύσει ο πελάτης από τις υπηρεσίες τους.

Δείτε τι σημαίνει να είναι κάποιος σύμβουλος ακινήτων της RE/MAX

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε παρακαλούμε μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Θα σήμαινε πολλά για τη μικρή μας ομάδα και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό!

1 thought on “Σύμβουλος Ακινήτων – Τι Κάνει & Ποιο το Μυστικό της Επιτυχίας

Comments are closed.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d