Αλεξιου Κωνσταντίνος χειρουργός

Δρ Κωνσταντίνος Αλεξίου: Ένας γενικός χειρουργός κοντά στον ασθενή

Ο γενικός χειρουργός είναι ο επαγγελματίας υγείας που ειδικεύεται στη χειρουργική του μαστού, του θυρεοειδούς ή των οργάνων της κοιλιακής κοιλότητας -έντερο, κόλον, ήπαρ, στομάχι, οισοφάγος, πάγκρεας, χοληδόχος κύστη, χοληφόροι πόροι- με στόχο τη θεραπεία ή βελτίωση της πρόγνωσης ασθενειών που επηρεάζουν αυτά τα όργανα.

Όταν επομένως έχουμε πόνους ή ενοχλήσεις που σχετίζονται με τα παραπάνω όργανα ή υπάρχει ήδη διάγνωση από τον γενικό ιατρό μας πρέπει να αναζητήσουμε τον χειρουργό που θα μας δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η καλή μας υγεία. Και πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι θα βρούμε τον κατάλληλο γενικό χειρουργό; Μέσα από την προσεκτική αναζήτηση και αξιολόγηση ορισμένων επαληθεύσιμων δεδομένων όπως είναι η μακρόχρονη εκπαίδευση, η εκτενής εμπειρία αλλά και οι επιβεβαιωμένες συστάσεις προηγούμενων ασθενών η εύρεση ενός ικανού γενικού χειρουργού δεν είναι τόσο δύσκολη.

Αν και πάλι δυσκολεύεστε να αξιολογήσετε τα στοιχεία που βρίσκετε στο Διαδίκτυο ή έχετε μπερδευτεί από τις διάφορες προτάσεις φίλων και γνωστών μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας τον δρ Κωνσταντίνο Αλεξίου, έναν γενικό χειρουργό με πολυδιάστατη εκπαίδευση, πολυετή πείρα καθώς και αξιοσημείωτη επιστημονική έρευνα.

Εκπαίδευση και επιστημονικό έργο

Απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο δρ Κωνσταντίνος Αλεξίου έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική αλλά και πολλές μετεκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, έχει παρακολουθήσει 150 ελληνικά συνέδρια όπου έχει συμμετάσχει με συνολικά 218 εργασίες, καθώς και 60 διεθνή συνέδρια σε περισσότερες από 12 χώρες συμβάλλοντας στις διενέργειές των σημαντικών διοργανώσεων με 78 εργασίες. Επίσης, έχει επιδείξει έντονη συγγραφική επιστημονική δραστηριότητα: Ο δόκτωρ Κωνσταντίνος Αλεξίου έχει στο ενεργητικό του 43 δημοσιεύσεις σχετικά με τη Γενική Χειρουργική τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, οι οποίες έχουν αναδείξει την επιστημονική του επάρκεια και εγκυρότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του που έχουν δημοσιευτεί έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 156 φορές ως βιβλιογραφικές αναφορές (citations) σε άλλες ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τη Γενική Χειρουργική.

Όσο για το συνολικό ερευνητικό του έργο, ο δόκτωρ Κωνσταντίνος Αλεξίου έχει αποσπάσει πολλούς επαίνους και τιμητικές διακρίσεις επιβεβαιώνοντας τη συνεχή και αδιάκοπη αφοσίωσή του στη Γενική Χειρουργική.  

Πολυετής Εμπειρία

Πέρα από τη συνεχή εκπαίδευση και την αέναη ενασχόληση με την έρευνα, ο δόκτωρ Κωνσταντίνος Αλεξίου διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία και κατάρτιση. Για τουλάχιστον 16 χρόνια εργάστηκε ως Ειδικευόμενος και έπειτα Επιμελητής Α΄ της Α΄ Χειρουργικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ όπου κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής θητείας ανέλαβε και έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία περισσότερες από 8.000 επεμβάσεις κάθε είδους: Μικρές, μεσαίες, μεγάλες, βαριές, εξαιρετικά βαριές αλλά και ειδικές εγχειρήσεις, οι οποίες άλλοτε σχετίζονταν με Χειρουργική Ογκολογία, άλλοτε με τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και άλλοτε με την Επείγουσα Χειρουργική. Για την προσφορά του και την άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε περιστατικό που άπτεται της Γενικής Χειρουργικής, ο δόκτωρ Κωνσταντίνος Αλεξίου έχει λάβει άριστες αξιολογήσεις στις ετήσιες εκθέσεις ιατρικού προσωπικού.

Διδακτική εμπειρία και εκπαίδευση νέων ιατρών

Πέρα από διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ο δρ Κωνσταντίνος Αλεξίου είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Επίσης, παραδίδει σεμινάρια Βασικής και Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Ρομποτικής Χειρουργικής καθώς και Advanced Cardiac Life Support (eACLS), Ανανηπτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (B.L.S/A.ED). Επιπλέον, είναι εκπαιδευτής των εκπαιδευτών στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό (B.L.S/A.ED) ενώ εκπαιδεύει και τους εκπαιδευτές της Ε.Χ.Ε. Πάνω από 50 νέοι ιατροί έχουν εκπαιδευτεί από τον δόκτωρ Κωνσταντίνου Αλεξίου στη Γενική Χειρουργική.

Ανθρώπινη προσέγγιση και ενσυναίσθηση

Οι σπουδές και η εμπειρία είναι σίγουρα οι πλέον σημαντικοί παράγοντες για να εμπιστευθεί κανείς έναν γιατρό, πόσο μάλλον έναν γενικό χειρουργό που θα αναλάβει από μία απλή μέχρι μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συχνά θεωρούμε εξαιρετικά κρίσιμους για να επιλέξουμε τον γιατρό που θα μας δώσει πίσω την υγεία μας. Η κατανόηση, η υπομονή, η διαθεσιμότητα, η ειλικρίνεια και η ενσυναίσθηση είναι μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας ένα βιογραφικό, αλλά σίγουρα μπορεί να αισθανθεί ακόμη και από την πρώτη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με τον θεράπων ιατρό του. Χαρακτηριστικά που  επιβεβαιώνουν και όσοι ασθενείς έχουν θεραπευτεί από τον δόκτωρ Κωνσταντίνο Αλεξίου.

Ιατρείο στο Μαρούσι

Σήμερα, ο δρ Κωνσταντίνος Αλεξίου διατηρεί δικό του ιατρείο στο Μαρούσι όπου μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί και να συζητήσει το πρόβλημα υγείας που τον απασχολεί. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας ώστε σύντομα ο διακεκριμένος γενικός χειρουργός να εξετάσει με λεπτομέρεια την περίπτωσή σας και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική διαδικασία.

Διεύθυνση ιατρείου: Νερατζιωτίσσης 15 Μαρούσι, 151 24

Τηλέφωνο: 694 811 912

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d