Γνωρίστε το μεσίτη ακινήτων μέσα από 14 ερωτήσεις

Πώς θα Βρείτε τον Καλύτερο Μεσίτη Ακινήτων;

Η πώληση ενός σπιτιού είναι μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές που οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Με ποιο κριτήριο λοιπόν επιλέγουν οι περισσότεροι πωλητές ακινήτων τον μεσίτη ακινήτων που θα συνεργαστούν;

Οι ιδιοκτήτες ενός προς πώληση ακίνητου μπορεί να πιστεύουν ότι οι μεσίτες ακινήτων είναι λίγο ή πολύ όλοι ίδιοι. Ίσως πάλι έχουν την εντύπωση ότι θα περάσουν μόνο μερικές εβδομάδες με το αυτό το άτομο, αφού το ακίνητο τους θα πουληθεί αμέσως μόλις βγει στην αγορά. Αλλά όταν εισάγετε άλλο άτομο στη ζωή σας, τα οικονομικά σας και το σπίτι σας για εβδομάδες κάθε φορά, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να επιλέξετε το σωστό συνεργάτη.

Δυστυχώς στην ελληνική αγορά ακινήτων υπάρχει μια ακόμα ιδιαιτερότητα. Κυκλοφορούν στην αγορά διάφοροι «επαγγελματίες μεσίτες» χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, τις πιστοποιήσεις και την εμπειρία που απαιτείται. Αυτοί προσπαθούν να καρπωθούν την προμήθεια μεταβίβασης του ακινήτου σας, ενεργώντας κάτω από ένα πέπλο παρανομίας. Αν και οι αρχές πλέον αναζητούν και τιμωρούν αυστηρά αυτούς τους «παραμεσίτες», είναι καλό ως πωλητές ακινήτου να ξέρετε πώς να τους αναγνωρίζετε.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τον οποίους έχουμε συγκεντρώσει μια ολοκληρωμένη λίστα ερωτήσεων που οφείλεται να κάνετε στον υποψήφιο μεσίτη ακινήτων που θα σας αντιπροσωπεύσει

Οι καλύτερες ερωτήσεις για τον υποψήφιο μεσίτη ακινήτων που σκέφτεστε να συνεργαστείτε

Πάρτε αυτόν τον κατάλογο ελέγχου σε συναντήσεις με τους υποψήφιους μεσίτες ακινήτων και μη διστάσετε να ρωτάτε μέχρι να ικανοποιηθούν όλες οι απαντήσεις σας.

1. Μπορώ να δω την Άδεια Μεσίτη Ακινήτων που έχετε;

Καμιά έκπληξη, σωστά; Πάντα να βεβαιώνεστε ότι εργάζεστε με έναν εκπαιδευμένο, διαπιστευμένο επαγγελματία. Κάθε μεσίτης ακινήτων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να προσκομίσει απόδειξη της άδειας ασκήσεων επαγγέλματος. Εάν δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι νόμιμος σύμβουλος ακινήτων προχωρήστε με τον επόμενο στη λίστα

2. Μπορώ να δω συστάσεις που έχετε από άλλους πελάτες;

Όπως και με την άδεια, κάθε μεσιτικό γραφείο ή μεμονωμένος μεσίτης διαθέτουν μια λίστα με συστάσεις πελατών. Αν δεν το κάνουν, ζητήστε τους. Να είστε προσεκτικοί αν ένας μεσίτης δεν μπορεί να σας δώσει ονόματα πελατών για να καλέσετε

3. Ποιος είναι ο μέσος όρος των ημερών που κάνει να πουληθεί ένα ακίνητο σας ;

Πάντα να ζητάτε να δείτε πόσο καιρό τα ακίνητα τους βρίσκονται στην αγορά. Συγκρίνετε τους με άλλους μεσίτες ακινήτων που θα έρθετε σε επαφή και εάν δείτε μεγάλες αποκλείσεις, ζητήστε μια εξήγηση. Εάν δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το λόγο, βρείτε έναν άλλο πράκτορα

4. Ποιος είναι ο λόγος της τιμής μεταβίβασης προς την αρχική τιμή πώλησης στα ακίνητα που πουλήσατε;

Ένας μεσίτης ακινήτων μπορεί να δείξει τις τιμές στις οποίες τοποθετεί ένα σπίτι στην αγορά, αλλά πιο σημαντικό είναι να δούμε πώς συγκρίνεται με την τιμή που πραγματικά πωλάει τα σπίτια – μέχρι σήμερα, φυσικά. Μια καλή σχέση τιμής-τιμής θα εξαρτηθεί από την αγορά και την τοποθεσία, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ποσοστά πολύ κάτω από το 90%.

Επίσης, εάν η αναλογία ξεπεράσει το 100%, προσέξτε τη στρατηγική της υποτίμησης των τιμών που μπορεί να ακολουθεί. Ζητήστε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που υπολογίζει την αξία του ακινήτου.

5. Έχετε πουλήσει σπίτια σε αυτήν την περιοχή;

Οι περιοχές της αττικής και οι γειτονιές διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά το είδος των κατοικιών που πωλούνται, τι θέλουν οι αγοραστές και πολλά άλλα. Επιπλέον, για να πουλήσουν ένα σπίτι, οι μεσίτες ακινήτων πωλούν επίσης τη γειτονιά και τα προνόμιά της. Εάν ένας μεσίτης ακινήτων έχει εμπειρία στη συγκεκριμένη γειτονιά σας, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Δείτε τι πρέπει να ρωτήσετε τον μεσίτη ακινήτων που θα συνεργαστείτε.

6. Έχετε πουλήσει σπίτια σε αυτό το εύρος τιμών;

Το εύρος τιμών μπορεί να αλλάξει δραματικά τις αποφάσεις για το marketing και την πώληση ενός σπιτιού. Οι μεσίτες ακινήτων θα πρέπει να κατανοούν την αγορά, τη χρονική περίοδο και πολλά άλλα

7. Πόσο καιρό είστε ο μεσίτης ακινήτων;

Να είστε προσεκτικοί με τους νέους και άπειρους μεσίτες ακινήτων. Αφαλώς αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ικανοί, ειδικά αν λειτουργούν υπό τη σκέπη ενός ικανού μεσιτικού γραφείου.

8. Είστε μεσίτης μερικής απασχόλησης ή πλήρους απασχόλησης;

Να είστε πολύ πιο προσεκτικοί εάν ένας μεσίτης ακινήτων είναι μερικής απασχόλησης. Η πώληση του σπιτιού σας πρέπει να είναι εργασία πλήρους απασχόλησης και θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτή αν θέλει να πετύχει τους στόχους σας

9. Πόσους πωλητές ακινήτων αντιπροσωπεύετε σήμερα;

Η ειδίκευση σε πωλήσεις ακινήτων είναι σημαντική για τον μεσίτη σας. Υπάρχουν μεσίτες που ασχολούνται κυρίως με τις ενοικιάσεις ακινήτων ή την αγορά κατοικιών. Αυτοί δεν θα μπορούν να αντιπροσωπεύσουν κατάλληλά τα συμφέρονται ενός πωλητή ακινήτου.

10. Ποιος είναι ο λόγος μεταξύ αγοραστών και πωλητών που αντιπροσωπεύετε;

Οι μεσίτες ακινήτων πρέπει να είναι έμπειροι, φυσικά, στη πώληση. Αν η ιστορία δείχνει πολύ περισσότερη εμπειρία από την πλευρά της αγοράς από ότι στην πώληση, δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Θα μπορούσε να ωφεληθεί αν έχει στη διάθεσή του ένα αξιόλογο δίκτυο ανυπόμονων αγοραστών ακινήτων.

11. Θα συνεργαστώ άμεσα με εσάς ή μια ομάδα;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να αναμένεις να συνεργαστείς με κάποιο μεσίτη και στη συνέχεια να βλέπεις να σε παραπέμπει σε έναν άπειρο συνεργάτη του. Μια μικρή ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους είναι αποδεκτή γιατί σημαίνει περισσότερους πόρους και βοήθεια. Μην επιτρέπετε όμως να γίνει το ακίνητο σας το πεδίο εκπαίδευσης κάποιου άπειρου συνεργάτη ενός μεσιτικού γραφείου.

12. Πώς σχεδιάζετε να προβάλλεται το ακίνητο μου;

Κάθε μεσίτης ακινήτων θα πρέπει να εισέλθει στην συνεργασία σας με μια ένα ξεκάθαρο σχέδιο marketing του ακινήτου σας.

13. Έχετε άλλες ειδικότητες στο δίκτυό σας;

Οι έμπειροι μεσίτες ακινήτων καταχωρίσεων θα πρέπει τουλάχιστον να μπορούν να προτείνουν τα εξής: έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε ακίνητα, ένα σύμβουλο στεγαστικών δανείων, μια εταιρεία ανακαινίσεων, οικιακοί καθαριστές και εταιρεία κοινοχρήστων. Μέρος του οφέλους από τη συνεργασία με ένα μεσιτικό γραφείο είναι η πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυό του.

14. Ποια είναι η προμήθεια σας και πως καταβάλλεται;

Κατά κανόνα, οι μεσίτες ακινήτων πληρώνονται με μια προμήθεια. Αυτή η μεσιτική αμοιβή δεν δίνεται γιατί απλώς ο μεσίτης θα πείσει τον αγοραστή να σας αγορασει το ακίνητο σας ή γιατί σας άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος. Πληρώνετε για μια υπηρεσία που περιλαμβάνει ένα πλήθος ενεργειών και παρεχόμενων πληροφοριών, με απώτερο σκοπό την εύρεση του κατάλληλου πωλητή για εσάς, σε μια δίκαιη για όλους τιμή, με τον λιγότερο δυνατό κόπο από εσάς. Πληρώνετε γιατί θα έχει ενεργό ρόλο συντονιστή, εγγυητή και διαμεσολαβητή μέχρι και την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου.

Δείτε ποια κριτήρια μπορεί να αξιολογηθεί ο μεσίτης ακινήτων που είναι υποψήφιος να σας αντιπροσωπεύσει

Ποια χαρακτηριστικά έχει ένας εξαιρετικός μεσίτης ακινήτων;

Εκτός από τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις δεξιότητες που σχετίζονται με το real estate, οι καλύτεροι μεσίτες ακινήτων είναι αφοσιωμένοι, αποφασισμένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Δείτε τα κορυφαία χαρακτηριστικά που οι πωλητές ακινήτων αξιολογούν ως πολύ σημαντικά για τον σύμβουλο ακινήτων που θα συνεργαστούν.

Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία είναι το κορυφαίο γνώρισμα που λένε ότι είναι σημαντικό σε έναν μεσίτη. Το 86 τοις εκατό των πωλητών το αξιολογούν ως απαραίτητο. Ένας αξιόπιστος μεσίτης ακινήτων δεν θα προσπαθήσει να σας πείσει να πουλήσετε το ακίνητο σας σε μια οποιαδήποτε τιμή. Πάντα καθορίζει τις εύλογες προσδοκίες σας, αξιολογεί τα δεδομένα της αγοράς και προσπαθεί να βρει τους αγοραστές που ικανοποιούν τα κριτήρια που έχετε θέσει.

Ειλικρίνεια

Οι καλοί μεσίτες είναι πάντα ειλικρινείς, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι λένε πράγματα που δεν θέλετε να ακούσετε – όπως ότι το σπίτι σας δεν αξίζει αυτό που νομίζετε ότι είναι ή ότι χρειάζεται βελτίωση. Χτίζουν μια σχέση μαζί σας με βάση την ειλικρίνεια, διατηρώντας τα συμφέροντά σας στο επίκεντρο.

Ακεραιότητα

Οι κορυφαίοι μεσίτες ακινήτων θέτουν τις ανάγκες των πωλητών τους πάνω από την προμήθεια τους. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν ότι χρειαστεί ​​για να προχωρήσουν μια συμφωνία αν θέλετε να πουλήσετε άμεσα το σπίτι σας, ανεξάρτητα από το εάν η μεσιτική αμοιβή θα είναι στο ύψος που θα ήθελαν ή όχι.

Ηθική εργασίας

Ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας δεν είναι δουλειά με ωράριο γραφείου και ένας σπουδαίος μεσίτης το κατανοεί και το αγκαλιάζει. Δεν θα δυσαρεστηθεί όταν οι πελάτες επικοινωνήσουν μαζί του εκτός των παραδοσιακών ωρών εργασίας και δεν θα φύγει για διακοπές χωρίς να τους έχει ενημερώσει πριν.

Ενσυναίσθηση

Οι καλοί πράκτορες γνωρίζουν ότι μερικές φορές τα σχέδια αλλάζουν και δεν επιτυγχάνεται κάθε συμφωνία. Θα καταλάβουν αν αποφασίσετε να βγάλετε το σπίτι σας από την αγορά και δεν θα σας προσπαθήσουν να σας κάνουν να πουλήσετε με κάθε κόστος.

Επιλέξτε τον Καλύτερο Μεσίτη Ακινήτων

Ένας καλός μεσίτης ακινήτων γίνεται ο επιχειρηματικός σας συνεργάτης, σύμβουλος και καλύτερος φίλος. Θα επιλέξτε με σύνεση ή θα «κολλήσετε» με κάποιον που δεν εμπιστεύεστε. Μην εργάζεστε με κάποιον μεσίτη επειδή λέει ότι θα μειώσει την προμήθειά τους. Χρησιμοποιήστε κάποιον που αισθάνεστε σίγουροι ότι θα σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές.

Το 2019, τα περισσότερα προς πώληση σπίτια βρίσκονταν στην αγορά κατά μέσο όρο για διάστημα 12 εβδομάδων. Παρόλα αυτά ο χρόνος συνεργασίας με τον μεσίτη μπορεί να παραταθεί έως 2 μήνες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Πριν ένα σπίτι βγει στην αγορά, ένας καλός μεσίτης ακινήτων θα συστήσει τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πιθανότατα θα μιλάτε καθημερινά με τον μεσίτη σας όταν αρχίσουν να έρχονται οι προσφορές. Γι ‘αυτό χρειάζεστε έναν εκπληκτικό σύμβουλο ακινήτων, ο οποίος γνωρίζετε ότι θα τα πάει καλά.

Κάντε αρκετές συνεντεύξεις με μεσίτες ακινήτων πριν καταλήξετε στον ένα. Αν κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να απαντήσουν σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προχωρήστε στον επόμενο. Η πώληση τους ακινήτου σας είναι μια μάχη που πρέπει να μπείτε με τον καλύτερο σύμμαχο στο πλάι σας.

1 thought on “Πώς θα Βρείτε τον Καλύτερο Μεσίτη Ακινήτων;

Comments are closed.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d