Πως Ξεχωριζω τα Αληθινά Μαργαριτάρια;

Πως Ξεχωρίζουν τα Αληθινά Μαργαριτάρια

Σε συνεργασία με τους ειδικούς του Pearls Center σας δίνουμε έναν βήμα προς βήμα οδηγό για να ξεχωρίζετε τα αληθινά μαργαριτάρια από τις απομιμήσεις.

Δεν είναι πολλά τα κοσμήματα που προσδίδουν αυτή τη χαρακτηριστική νότα κομψότητας όσο τα μαργαριτάρια. Τα αληθινά μαργαριτάρια είναι τα πλέον επιθυμητά πετράδια που αγοράζουν οι γυναίκες παγκοσμίως. Σαν ένα δώρο αξίας, τα μαργαριτάρια έχουν γοητεύουν τη μια γενιά μετά από την άλλη για αιώνες. Η γοητεία τους εκτείνεται μέσα από αιώνες ιστορίας, κάνοντας κάθε γυναίκα να ονειρεύεται ένα μαργαριταρένιο κολιέ.

Πως ξεχωρίζουμε όμως τα αληθινά μαργαριτάρια από τα ψεύτικα μαργαριτάρια, αλλιώς αποκαλούμενα faux ή συνθετικά μαργαριτάρια;

Ενώ μπορεί να είναι τέλεια στην εμφάνιση, τα faux μαργαριτάρια είναι πολύ λιγότερο πολύτιμα. Η απαλή, ζεστή λάμψη των πραγματικών μαργαριταριών χάνεται στα ψεύτικα μαργαριτάρια. Η λάμψη των μαργαριταριών είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που ξεχωρίζουν τα φυσικά μαργαριτάρια από τα λιγότερο ελκυστικά υποκατάστατα τους.

Δημιουργήσαμε τον οδηγό βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε τα πραγματικά μαργαριτάρια από τα faux μαργαριτάρια. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική βήμα προς βήμα για την αναγνώριση των πραγματικών μαργαριταριών και τη δημιουργία της δικής σας συλλογής κοσμημάτων με μαργαριτάρια. Μην παραβλέπετε τη σωστή φροντίδα των μαργαριταριών σας εάν επιθυμείτε να παραμείνουν στην οικογένειά σας για γενιές.

Ο οδηγός μας θα σας οδηγήσει στις χαρακτηριστικές ιδιότητες των πραγματικών μαργαριταριών, φυσικών ή καλλιεργημένων. Θα βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιότητες των μαργαριταριών που κάνουν πραγματικά αυτά τους φυσικούς πολύτιμους λίθους τόσο ξεχωριστούς.

Αυτά τα συναρπαστικά διαχρονικά πολύτιμα λίγα κοσμήματα είναι μια αξιόλογη επένδυση για την κομψή γυναίκα που αγαπά τα θηλυκά, πολυτελή κοσμήματα. Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ένα μαργαριταρένιο κολιέ μπορεί να κοστίζει αρκετές φορές περισσότερα χρήματα από ένα εντυπωσιακό αλλά φτιαγμένο από faux μαργαριτάρια κολιέ, τότε αυτός ο οδηγός είναι για σας.

Πώς Ξεχωρίζω τα Αληθινά Μαργαριτάρια;

Είστε η υπερήφανη ιδιοκτήτρια ενός οικογενειακού κειμηλίου με μαργαριτάρια; Είστε γοητευμένος από ένα κόσμημα με μαργαριτάρια που θέλετε να αγοράσετε στην αγαπημένη σας; Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός για την αξιολόγηση της αξίας των μαργαριταριών και τη διαφορά με τις απομιμήσεις.

Η θερμοκρασία του

Η θερμοκρασία είναι ο πρώτος βασικός δείκτης της αυθεντικότητας αυτών των πανέμορφων πολύτιμων λίθων. Λάβετε υπόψη ότι στην πρώτη επαφή με το δέρμα σας θα τα νιώσετε κρύα. Σύντομα, θα δανειστούν τη θερμοκρασία του σώματός σας και σταδιακά θα ζεσταθούν. Αυτό η απαλή αίσθηση θερμότητας που θα αφήσουν στην αφή σας είναι ένα βασικό σημάδι ότι τα μαργαριτάρια σας είναι πραγματικά.

Τα μαργαριτάρια από γυαλί – μια ποικιλία από ψεύτικα μαργαριτάρια – έχουν την ίδια ψυχρή αίσθηση στην αρχή. Αυτή η χαμηλή θερμοκρασία παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακόμα και όταν φοριέται στο δέρμα. Τα πλαστικά μαργαριτάρια είναι τα πιο εύκολα να εντοπιστούν ως απομιμήσεις. Θα διατηρούν τη θερμοκρασία δωματίου. Ως εκ τούτου, η ευχάριστη δροσερή αίσθηση των πραγματικών μαργαριτάρια στερείται απουσιάζει τελείως όταν πρόκειται για ένα ψεύτικο μαργαριταρένιο κολιέ, για παράδειγμα.

Η επιφάνεια και η λάμψη των μαργαριταριών

Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι μικρές ατέλειες, χτυπήματα ή παρατυπίες στην επιφάνεια ενός μαργαριταριού είναι στην πραγματικότητα ένα καλό σημάδι. Τα φυσικά ή καλλιεργημένα μαργαριτάρια αναπτύσσονται σε φυσικά περιβάλλοντα όπου εκτίθενται σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αυτές διαμορφώνουν το μαργαριτάρι με μοναδικούς τρόπους, ακόμα κι αν μιλάμε για καλλιεργημένα μαργαριτάρια. Έτσι, αν το μαργαριταρένιο κόσμημα σας αποτελείται από μαργαριτάρια που έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος, λάμψη, στρογγυλότητα και τέλεια γυαλισμένη επιφάνεια, οι πιθανότητες είναι να πρόκειται για faux μαργαριτάρια.

Είναι οι μικροσκοπικές ατέλειες που κάνουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικών μαργαριταριών και faux μαργαριταριών. Σε ένα βραχιόλι με αληθινά μαργαριτάρια, αυτά δεν θα είναι ποτέ το ίδιο ακριβώς χρώμα, ακόμη και αν προέρχονται από την ίδια παρτίδα.

Να είστε προσεκτικοί για τις μικροσκοπικές ατέλειες και τις αναντιστοιχίες που προσδίδουν στα αληθινά μαργαριτάρια τη γοητεία τους και αφιερώστε μια στιγμή για να ελέγξετε τη λάμψη των μαργαριταριών. Η βαθιά λάμψη των μαργαριταριών τα κάνει να ξεχωρίζουν. Όταν το φως αντανακλάται από τους κρυστάλλους ανθρακικού ασβεστίου που συνθέτουν το μαργαριτάρι, δημιουργεί τη λάμψη.

Τα ψεύτικα μαργαριτάρια έχουν μια αφύσικη λάμψη. Η γοητευτική, απαλή λάμψη των αληθινών μαργαριταριών είναι ασύγκριτα πιο πολυτελής.

Το χρώμα τους

Η δοκιμή χρώματος δεν είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να αξιολογήσετε εάν τα μαργαριτάρια σας είναι η αληθινά ή όχι, αλλά παρέχει πρόσθετη γνώση που συμπληρώνει τα υπόλοιπα κριτήρια. Σίγουρα έχετε εντοπίσει πανέμορφα μαύρα μαργαριτάρια ή χρυσά μαργαριτάρια κατά τη διάρκεια των επαφών σας με κάποιον εξειδικευμένο οίκο μαργαριταριών.

Λοιπόν, τέτοια χρώματα συναντώνται και στα πραγματικά μαργαριτάρια. Το λευκό είναι το πιο κοινό και πιο επιθυμητό χρώμα.

Όταν το φως αντανακλάται στην επιφάνεια του μαργαριταριού, θα πρέπει να πάρετε μια γεύση από μια ξεχωριστή απόχρωση. Μια κρεμώδη λευκή απόχρωση στην περίπτωση των λευκών μαργαριταριών ή μια πράσινη προς το ανθρακί στην περίπτωση των μαύρων μαργαριταριών, η απόχρωση των αληθινών μαργαριταριών είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιγραφεί.

Αυτό το ημιδιαφανές χρώμα στην επιφάνεια του μαργαριταριού προσδίδει αξία στο κόσμημα. Αν και δεν είναι αλάνθαστο κριτήριο, το χρώμα μπορεί να δείξει τη διαφορά ανάμεσα στα πραγματικά μαργαριτάρια και τα ψεύτικα.

Σχήμα

Το σχήμα ενός μαργαριταριού είναι μακράν ένα από τα πιο ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με την αυθεντικότητα του πολύτιμου λίθου. Ρίξτε μια καλή ματιά στο σχήμα ενός μαργαριταριού και ίσως έχετε την απάντηση στο ερώτημα «Πώς μπορώ να ξεχωρίσω τα αληθινά μαργαριτάρια;».

Η λαϊκή κουλτούρα έχει κατασκευάσει μια εικόνα για τα μαργαριτάρια όπου κάθε ένα από αυτά πρέπει να είναι απόλυτα σφαιρικό. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Τα ποιο πολύτιμα τα μαργαριτάρια μπαρόκ έχουν μια μοναδική εμφάνιση με ακανόνιστα σχήματα απόρροια της φυσικής τους εξέλιξης.

Όσο για τους άλλους τύπους μαργαριταριών, ένα τέλειο σχήμα μπορεί να σηματοδοτήσει ότι είναι ψεύτικα. Ένα τέλεια στρογγυλεμένο, τέλεια λειασμένο μαργαριτάρι χωρίς ατέλειες, ρωγμές είναι σίγουρο πώς δεν είναι αληθινό.

Το βάρος των μαργαριταριών

Ίσως είναι περιττό να το πούμε, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό: τα αληθινά μαργαριτάρια είναι βαρύτερα από τα faux με πρώτη ύλη το πλαστικό. Αντίθετα οι γυάλινες χάντρες που μεταμφιέζονται ως μαργαριτάρια θα είναι βαρύτερες από τα πραγματικά μαργαριτάρια.

Για να έχετε αλάνθαστο κριτήριο, η δοκιμή βάρους θα πρέπει να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας συνολικής δοκιμής – όπου θα εξετάσετε τα μαργαριτάρια με βάση όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Πως θα αποκτήσετε τα δικά σας αληθινά μαργαριτάρια

Σίγουρα τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να σας δώσουν ένα καλό εφόδιο για να αξιολογήστε το αν το μαργαριτάρι που κρατάτε είναι αληθινό ή απομίμηση. Εντούτοις αν θέλετε να πληρώσετε την πραγματική αξία του και να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε πέσει θύμα επιτήδειων, η ενδεδειγμένη επιλογή είναι να συνεργαστείτε με ένα αξιόπιστο οίκο μαργαριταριών. Αγοράζοντας από εκεί θα έχετε την εγγύηση ότι το τίμημα που πληρώνετε ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στην αξία των μαργαριταριών που παίρνετε.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d