Καλαμαριά: Μια ξεχωριστή περιοχή της Θεσσαλονίκης

Η Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη είναι ένας πανέμορφος τόπος που συνδυάζει τέλεια το τοπίο, την ιστορία και την ψυχαγωγία. Βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από το κέντρο της πόλης και προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες για χαλάρωση και διασκέδαση. Ανακαλύψτε τη γοητευτική και σικ Καλαμαριά, ένα ιδανικό μέρος για να ζήσετε!

Η Καλαμαριά του σήμερα

Η Καλαμαριά σήμερα είναι μια πανέμορφη περιοχή, με έκταση 7,2 χλμ2 και 92.238 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι από έναν οικισμό προσφυγόσπιτων, η Καλαμαριά μετατράπηκε σε μία κοσμοπολίτισσα που μαγνητίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Με το παραλιακό μέτωπο της επίσης μήκους 6,5 χιλιομέτρων, μπορείτε να απολαμβάνετε καφέ και φαγητό με θέα τη θάλασσα, να περπατάτε κατά μήκος της παραλίας, να χαλαρώνετε ζώντας το καλοκαιρινό κλίμα.

Αναδεικνύοντας το ιστορικό παρελθόν της, η Καλαμαριά διαθέτει μια πολύχρωμη παλέτα επιλογών για ψυχαγωγία και χαλάρωση, όπως η μαρίνα της Αρετσούς και η Νέα Κρήνη. Επιπλέον, τα σχέδια για την μετατροπή μέρους αυτής της περιοχής σε υπαίθριο εμπορικό κέντρο με σύγχρονο design και πολλά αξιοθέατα θα δώσουν νέα κοσμοπολίτικη πνοή στην Καλαμαριά, κάνοντάς την περισσότερο περιζήτητη τόσο για επίσκεψη όσο και για αναζήτηση κατοικίας. Μην χάνετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτήν την πανέμορφη περιοχή!

Τα must see αξιοθέατα της

Ανακαλύψτε το φημισμένο Κυβερνείο του 1950, ένα κτίριο νεοκλασικού στυλ που σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα με την επιβλητική του ομορφιά και θέα στον Θερμαϊκό. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα θαλάμους φρουράς, το παρεκκλήσιο, το ελικοδρόμιο και την αποβάθρα, ενώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε συναυλίες και εκθέσεις ή την πρόσβαση στη θάλασσα.

Επισκεφθείτε το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού για να ανακαλύψετε την ιστορία των προσφύγων και να κατανοήσετε καλύτερα την περιοχή. Επισκεφθείτε επίσης το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής” για να δείτε το υλικό από το 1838 που περιλαμβάνει αξιόλογα και χαρακτηριστικά εκθέματα Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Επισκεφθείτε επίσης το μοναδικό στη χώρα Φαρμακευτικό Μουσείο, ένα συγκλονιστικό μουσείο που περιγράφει την ιστορία της φαρμακευτικής και τα επιτεύγματά της.

Βρείτε όλα αυτά τα θαυμάσια αξιοθέατα στην Καλαμαριά και δημιουργήστε τη δική σας λίστα “Πρέπει να τα δω”.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d