Ιταλικό Εστιατόριο Προσλαμβάνει Γιαγιάδες για Σεφ

Εστιατόριο στη NY Προσλαμβάνει Nonnas για Σεφ

Υπάρχουν πάνω από 26.000 εστιατόρια στη Νέα Υόρκη. Όλα τους καταφεύγουν σε διάφορα τεχνάσματα για να ξεχωρίζουν. Αλλά τα περισσότερα από αυτά τα εστιατόρια δεν ταιριάζουν με την Enoteca Maria -ένα ιταλικό wine bar και εστιατόριο στο Staten Island που διαθέτει προσωπικό μαγειρικής που αποτελείται αποκλειστικά από γιαγιάδες.

Όταν ο ιδιοκτήτης Jody Scaravalla ίδρυσε το εστιατόριο πριν από 12 χρόνια, εξακολουθούσε να θρηνεί την απώλεια τριών σημαντικών γυναικών στη ζωή του – τη μητέρα του, τη γιαγιά του και την αδελφή του.

“Νομίζω ότι υποσυνείδητα προσπαθούσα απλώς να κλείσω αυτές τις τρύπες στη ζωή μου”, λέει ο ιδιοκτήτης. “Και βλέποντας μια Ιταλίδα γιαγιά στην κουζίνα, το μαγείρεμα, ήταν η ιδέα μου για ανακούφιση.”

Έτσι, ο Scaravalla άρχισε να αναζητά εργαζόμενες. Το έκανε με τον παλιό τρόπο – τοποθετώντας μια διαφήμιση σε μια ιταλική εφημερίδα, ζητώντας από «ιταλίδες νοικοκυρές που μαγειρεύουν τα τοπικά μαγειρευτά φαγητά». Σήμερα απασχολεί έναν μεγάλο αριθμό από Nonnas, της ιταλικής λέξης για τις γιαγιάδες. Στην πορεία το εστιατόριο επανέλαβε το ίδιο με γιαγιάδες από άλλες εθνότητες, όπως ισπανίδες, μεξικάνες και αργεντινές.

Τώρα, η Enoteca Maria διαθέτει στο προσωπικό της δύο Nonnas κάθε μέρα. Το εστιατόριο απασχολεί επίσης ένα “Nonno”, Giuseppe Freya από την Cambria, που κάνει όλα τα ζυμαρικά του εστιατορίου από το μηδέν.

Οι σεφ χρησιμοποιούν τα λιγοστά αγγλικά τους για να επικοινωνούν, με τη βοήθεια του προσωπικού του εστιατορίου. Ο Scaravalla εκτιμά ότι εκπροσωπούνται 30 διαφορετικοί πολιτισμοί, με τις Nonnas να προέρχονται από μέρη τόσο μακριά από την Αργεντινή, την Αλγερία, τη Συρία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Πολωνία, τη Λιβερία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Μερικές ζουν στο Staten Island ενώ άλλες μετακινούνται, μερικές από όσο πιο μακριά από το New Jersey.

Όλα αυτά για την ευκαιρία να μοιραστούν τις οικογενειακές συνταγές τους, που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Τα Αποτελέσματα

Η στελέχωση ενός εστιατορίου με γιαγιάδες δεν είναι μόνο ένα προσοδοφόρο επιχειρησιακό μοντέλο, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για τους σεφ. Μια μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι που εργάζονται είναι σε καλύτερη υγεία από τους συνταξιούχους ομολόγους τους. Και οι σεφ στο Enoteca Maria έκαναν πολλή δουλειά, με κάθε γεύμα να απαιτεί μέχρι και πέντε ώρες για να προετοιμαστεί.

Με την άνθηση των επιχειρήσεων, η Scaravalla επεκτάθηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μαγειρικής με τους Nonnas.

Σε έναν κόσμο όπου συχνά αισθάνεται ότι οι διαφορές μας χωρίζουν, είναι αναζωογονητικό να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν μας ενώνει περισσότερο από ένα σπιτικό γεύμα. Ειδικά όταν γίνεται με αγάπη.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d