Κριτικές στο Google My Business

Χρησιμοποιήστε Αποτελεσματικά τις Κριτικές στη Google για να Κερδίσετε Πελάτες

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η κοινωνική απόσταση ίσως και να θεωρούνταν αποκλίνουσα συμπεριφορά. Αλλά σήμερα έχει γίνει τρόπος ζωής. Αυτό –εκτός όλων των άλλων- αλλάζει τα δεδομένα και για τις επιχειρήσεις. – Θεόδωρος Μπαϊρακτάρης*

Αν οι αγορές μέσω internet ήταν ήδη σε άνοδο, τώρα πια στην εποχή του κορονοϊού, οι άνθρωποι απομακρύνονται περισσότερο από ποτέ μακριά από τα φυσικά καταστήματα και τις βιτρίνες. Όμως αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ, όπως και αν γίνεται η πώληση, είναι η δύναμη που έχει η σύσταση ενός ικανοποιημένου πελάτη σε κάποιον άλλο.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό τώρα;

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την μάχη των εντυπώσεων από τις κριτικές στο Google My Business (google my business reviews).

Έχουν αποτέλεσμα αυτές οι κριτικές;

Ποτέ μην υποτιμάτε την δύναμη μιας θετικής κριτικής. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματικότερη ακόμα και από την πιο ευφάνταστη διαφήμιση.  

Πώς θα κερδίσετε περισσότερες κριτικές στο Google My Business;

Εάν θέλετε οι υποψήφιου πελάτες να βλέπουν υπέροχες αξιολογήσεις όταν αναζητούν υπηρεσίες όπως η δική σας, κάντε στρατηγική σας επιλογή να ζητάτε την κριτική των πελατών σας. Μάλιστα για να τους διευκολύνετε στείλτε τους το link των κριτικών από το Google My Business. Μπορείτε να στείλετε αυτόν τον σύνδεσμο στους πιο πιστούς πελάτες σας και να τους ζητήσετε να δημοσιεύσουν κάποια υπέροχα σχόλια σχετικά με την επιχείρησή σας.

Πώς θα τον βρείτε

Ο σύνδεσμος (link) υπάρχει έτοιμος στο λογαριασμό σας στο Google My Business. Ακολουθήστε τα εξής βήματα για αν τον βρείτε:

  • Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google My Business πατώντας εδώ: https://www.google.com/business/ και χρησιμοποιώντας το email με το οποίο έχει καταχωρηθεί.
  • Στην Αρχική Σελίδα της καταχώρησης σας,  κατεβαίνετε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το πλαίσιο Λάβετε Περισσότερες Κριτικές. (φωτο)
  • Πατήστε το κουμπι Κοιν. Φορμ. Αξιολ.
  • Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται (φωτο), αντιγράφετε τον σύνδεσμο και τον στέλνετε μέσω email σε πελάτες σας. Αναλλακτικά μπορείτε να τον κοινοποιήσετε μέσω των social media ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα από την ίδια την εφαρμογή, πατώντας τα σχετικά κουμπιά.

Λόγοι για να το κάνετε τώρα!

Οι θετικές κριτικές στο Google My Business είναι εξαιρετικές για το SEO, φανταστικές για τη ενδυνάμωση του brand σας και μία από τις πιο αξιόπιστες μορφές μαρτυρίας στην εποχή του internet. Δώστε τώρα στους πελάτες σας έναν εύκολο τρόπο να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του COVID-19.


Ο Θεόδωρος Μπαϊρακτάρης είναι Growth Hacking Strategist στην εταιρεία Bizz . Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αρθρογραφεί συχνά για θέματα marketing, growth hacking και SEO.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d