To SEO μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιχείρηση σας

Πως Επηρεάζεται η Επιχείρηση σας αν Αγνοείτε το SEO

Τα αποτελέσματα του SEO μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να γίνουν ορατά. Αυτός είναι ένας λόγος που πολλές επιχειρήσεις δεν το προτιμούν και στρέφονται στη διαφήμιση στο Google. Θέλουν άμεσα αποτελέσματα ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσουν για αυτά.

Εάν όμως αγνοείτε το SEO, θα μπορούσε να επηρεαστεί η επιχείρησή σας άσχημα. Πώς; Με τουλάχιστον τρεις τρόπους. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του άρθρου θα ξανασκεφτείτε τη στρατηγική marketing και θα περιλάβετε πλέον και το SEO σε αυτή.

Η Google θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το website σας ως μη αξιόπιστο

Ακούσατε το 2018 για το Medic Update της Google; Αυτή η ενημέρωση του αλγορίθμου της είχε σκοπό να εξασφαλίσει ότι τα websites που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στον ιατρικό τομέα είναι αξιόπιστα και σχετικά. Η Google ενημέρωσε τους αλγόριθμους της για να εξαλείψει websites που παρείχαν περιεχόμενο που ήταν είτε άσχετο είτε χωρίς αξιοπιστία. Ορισμένες ιστοσελίδες υπέστησαν απώλεια της επισκεψιμότητας τους και η κατάταξή τους μειώθηκε ραγδαία, πράγμα που έκανε το κοινό να χάσει την εμπιστοσύνη του σε αυτές. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που ακολουθούσαν τις βέλτιστες πρακτικές SEO, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη θύελλα και να επιστρέψουν ψηλά.

Η Google συνεχίζει να ενημερώνει τους αλγόριθμους και είναι απρόβλεπτο ποια βιομηχανία θα επηρεαστεί στη συνέχεια. Είναι σημαντικό η επιχείρησή σας να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και όχι μόνο να πληρώνει για προβολή. Το SEO μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να επιβιώσει από την επικείμενη καταιγίδα από την Google.

Δαπανάτε πολλά για να χτίσετε τη φήμη σας

Μια επιχείρηση χρειάζεται να οικοδομήσει τη φήμη της προκειμένου να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πελατών. Η χρήση παραδοσιακών καναλιών, όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για την οικοδόμηση φήμης, είναι δαπανηρές και οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Με τις σωστές στρατηγικές SEO, μπορείτε να πετύχετε σε πολύ λιγότερο χρόνο πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για τις μικρές επιχειρήσεις και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, το SEO έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί οι επενδύσεις είναι συνήθως ελάχιστες.

Οι χρήστες ενδέχεται να έχουν κακή εμπειρία στην ιστοσελίδα σας

Η εμπειρία του χρήστη μπορεί να καθορίσει πόσο θα παραμένει στο website σας ή αν θα επιστρέψει ποτέ ξανά. Ακόμη και με το σωστό περιεχόμενο, εάν ένας ιστότοπος δεν κάνει έναν χρήστη να αισθάνεται άνετα, είναι πιθανό να φύγει και να μην επιστρέψει ποτέ. Αυτό πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό όσων σας εγκαταλείπουν άμεσα (bounche rate) και οι μηχανές αναζήτησης θα μειώσουν τελικά την κατάταξή σας.

Μια εξειδικευμένη εταιρεία SEO μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών ενός ιστότοπου. Μπορεί να διορθώσει την εμπειρία τους όταν πλοηγούνται από κινητές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από χρήστες κινητών και ο χρόνος φόρτωσης θα βελτιωθεί επίσης. Συχνά οι επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να ζητούν από τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να δημιουργήσουν έναν website χωρίς να σέβονται το SEO. Στο τέλος, ο ιστότοπος φαίνεται καλός, αλλά χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει, το οποίο διώχνει τους χρήστες μακριά, στην αγκαλιά των ανταγωνιστών που δίνουν μεγάλη προσοχή στο SEO.

Συμπερασματικά

Ενώ ορισμένες επιχειρήσεις φαίνεται να επιτυγχάνουν χωρίς το SEO, υπάρχουν ακόμα πολλά που τους λείπουν. Φανταστείτε ότι είστε ψαράς σε μια βάρκα με ένα καλάμι, περνάτε όλη την ημέρα στο ψάρεμα και τελικά πιάνετε αρκετά ψάρια. Αναρωτηθείτε: αν ρίχνατε αλιευτικό δίχτυ, στον ίδιο χρόνο, πόσα περισσότερα ψάρια θα μπορούσατε να πιάσετε;

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d