Η καλύτερη στρατηγική ιατρικού marketing για να έχετε περισσότερους ασθενείς στο ιατρείο σας.

Το Μέλλον της Υγείας: Η Εξέλιξη της Στρατηγικής Ιατρικού Marketing στην Ψηφιακή Εποχή

Το ιατρικό marketing έχει εξελιχθεί σε μία δυναμική διαδικασία εύρεσης δημιουργικών τρόπων επικοινωνίας με ασθενείς . Αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του τρόπου φροντίδας των ανθρώπων που χρήζουν ιατρικής βοήθειας από το γιατρό τους.

Μέσα στον κυκεώνα των πληροφοριών που τους κατακλύζουν, οι ασθενείς ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ να πληροφορηθούν για τις υπηρεσίες σας ως ιατρού και τον τρόπο με τον οποίο τις προσφέρετε.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο είναι κρίσιμο για έναν γιατρό ή μία κλινική να υιοθετήσει μία αποτελεσματική στρατηγική ιατρικού μάρκετινγκ η οποία θα προσελκύσει και θα πληροφορήσει τόσο την ήδη υπάρχουσα πελατεία όσο και εκείνους τους ασθενείς που αναζητούν συγκεκριμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Δημιουργία στρατηγικής ιατρικού marketing

Η στρατηγική ιατρικού μάρκετινγκ περιλαμβάνει τη χρήση μιας σειράς καναλιών μάρκετινγκ τα οποία στοχεύουν ειδικά να προσελκύσου νέους και  να διατηρήσουν υπάρχοντες ασθενείς.

Οι ασθενείς έχουν εξελιχθεί σημαντικά στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν και ενσωματώνουν το Διαδίκτυο στην καθημερινή τους ζωή. Αντίθετα, έχουν κουραστεί από την παραδοσιακή διαφήμιση (τηλεόραση, φυλλάδια κλπ), με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται ιδιαίτερα ή να αδιαφορούν στα μηνύματα με αυτόν τον άλλοτε αποτελεσματικό τρόπο.

Οι ασθενείς, θέλουν επίσης να αισθάνονται ότι το μάρκετινγκ και η διαφήμιση που «καταναλώνουν» είναι εξαιρετικά επικεντρωμένες στους ίδιους και δεν έχει στόχο να τους στείλουν ένα μήνυμα χωρίς ουσία. Ευτυχώς, περισσότεροι υποψήφιοι ασθενείς στρέφονται στο Διαδίκτυο μέσω των μηχανών αναζήτησης και των social media για να πάρουν την υγεία τους στα χέρια τους.

Ψάχνουν να βρουν πληροφορίες, πρακτικές και νοσοκομεία τα οποία θα τους βοηθήσουν πραγματικά να βελτιώσουν την υγεία τους. Για την ακρίβεια, σε ποσοστό 80% το κοινό αναζητά στο Διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα ή ασθένεια.

Κορυφαίες στρατηγικές ιατρικού μάρκετινγκ

Τώρα που κατανοούμε καλύτερα τη σημασία και τα οφέλη των υπηρεσιών ιατρικού marketing, είναι καιρός να ρίξουμε μια ματιά στις πιο αποτελεσματικές συμβουλές που θα πρέπει να αξιοποιήσετε στο ιατρείο σας για να προσεγγίσετε νέους ασθενείς.

Μπορεί να σας φαίνεται πολύπλοκο ως το τι πρέπει να κάνετε και από πού να ξεκινήσετε, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε ορισμένες δοκιμασμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν:

  • Δημιουργήστε έναν ιστότοπο που θα βελτιώσει την εμπειρία των ασθενών
  • Γίνεται μέλος στο Google My Business ως το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης (το λεγόμενο Local SEO)
  • Δώστε ώθηση στο όνομά σας επιτρέποντας τις κριτικές από τους ασθενείς σας
  • Φροντίστε για ένα στοχευμένο περιεχόμενο με συχνή ανανέωση άρθρων και πληροφοριών με λέξεις-κλειδιά που θα σας ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά στη σελίδα με τα αποτελέσματα της Google (medical SEO).
  • Αξιοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής διαφήμισης, όπως τις εφαρμογές: GoogleAds, Youtube Ads, Instagram Ads, Facebook Ads κ.λπ.
  • Συνεχίστε να επικοινωνείτε μέσω Ε-mail με τους ασθενείς σας, αποστέλλοντας σημαντικές πληροφορίες και ενημερώσεις για τυχόν webinars, ιατρικά νέα κ.ά.
  • Συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας τη δυνατότητα να μπορούν οι ασθενείς να κλείσουν ραντεβού στο ιατρείο σας διαδικτυακά.
  • Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία για ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων ώστε να γνωρίζετε κατά πόσο είναι αποτελεσματικό το marketing του ιατρείου σας.

Η αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ υγείας

Συμπερασματικά, το ιατρικό μάρκετινγκ είναι ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος κόσμος ο οποίος όμως δίνει ατελείωτες δυνατότητες στους επαγγελματίες υγείας να προσεγγίσουν το κοινό που χρειάζονται, να αυξήσουν την πελατεία στο ιατρείο τους, να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς τους, να συστήσουν και να προωθήσουν συναδέλφους και εν τέλει να απογειώσουν την φήμη τους.

Όταν ξεκινάτε τη δική σας στρατηγική για το ιατρείο σας, επιλέξτε έναν συνεργάτη που κατανοεί τον χώρο και εστιάζει τη δουλειά του στον τομέα της υγείας. Μια εταιρεία που ειδικεύεται στο ιατρικό marketing κατανοεί την εμπειρία και τον κλάδο των ασθενών και μπορεί να χρησιμοποιήσει δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες μεθόδους για να σας φτάσει εκεί που θέλετε.

Η Bizz διαθέτει ακριβώς αυτή την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία: Γι’ αυτό και οι γιατροί με τους οποίους συνεργάζεται βρίσκονται πάντα στην κορυφή της αναζήτησης κάθε φορά που οι ασθενείς ψάχνουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους.

Bizz – Marketing Agency, τηλ.: 210 300 4448, www.bizz.gr

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d