οικιακο συστημα συναγερμου

Σύστημα Συναγερμού Σπιτιού – Βασικές Ερωτήσεις

Η αγορά ενός συστήματος συναγερμού σπιτιού μπορεί να είναι μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις για την προστασία του σπιτιού και της οικογένειάς σας. Εκατομμύρια σπίτια διαρρηγνύονται κάθε χρόνο και τα συστήματα ασφαλείας αποδεικνύεται ότι μειώνουν αυτόν τον κίνδυνο.

Ενώ το να βρείτε ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού είναι σχετικά εύκολο, η εύρεση του κατάλληλου για τις ανάγκες σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Έχετε στη διάθεση σας μια τεράστια γκάμα διαφορετικών επιλογών για τον τύπο του συστήματος που θέλετε να εγκαταστήσετε και ακόμη και σε κάθε τύπο συστήματος, έχετε διαφορετικές επιλογές για τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες του.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένας κοινός τρόπος προστασίας που να ταιριάζει σε κάθε σπίτι, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν επιλέγετε ένα σύστημα συναγερμού.

Πρέπει να αποκτήσω επαγγελματική εγκατάσταση ή να αγοράσω ένα σύστημα συναγερμού DIY;

Η απόφαση μεταξύ μιας επαγγελματικής εγκατάστασης και μιας εγκατάστασης DIY για το σύστημα συναγερμού σπιτιού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Στο παρελθόν, υπήρχε ένα απίστευτο κενό ανάμεσα σε αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε με ένα σύστημα DIY και τα πιο προηγμένα συστήματα που απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση. Με τις βελτιώσεις των τελευταίων χρόνων στην ασύρματη τεχνολογία , μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού χωρίς τις δεξιότητες ενός επαγγελματία εγκαταστάτη . Σε μερικές περιπτώσεις αρκούν μόλις δεκαπέντε λεπτά, για να εγκαταστήσετε ένα σύστημα που θα παρέχει προστασία από διαρρήξεις, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα.

Ενσύρματο ή ασύρματο;

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι ειδικοί ασφαλείας θα συνιστούσαν ενσύρματα συστήματα συναγερμού σε σχέση με αυτά που λειτουργούν ασύρματα. Οι πρώτες ασύρματες συσκευές ήταν αναξιόπιστες και το εύρος κάλυψης τους δεν ήταν τόσο καλό. Εκτός από αυτό, θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα σε εξωτερικές επιθέσεις.

Για τον σημερινό καταναλωτή, η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Οι εξελίξεις στην ασύρματη τεχνολογία και την κρυπτογράφηση έχουν λύσει τα προβλήματα εμβέλειας, αξιοπιστίας και πιθανότητας εξωτερικών επιθέσεων.

Χρειάζομαι κάμερες ασφαλείας;

Η απόκτηση ενός συστήματος συναγερμού με ραντάρ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προστασία του σπιτιού, αλλά οι κάμερες παρακολούθησης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς αποτρεπτικούς παράγοντες κατά των διαρρηκτών. Οι κάμερες παρακολούθησης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς αποτρεπτικούς παράγοντες κατά των διαρρήξεων. Σήμερα μπορείτε να βρείτε μια σειρά συστημάτων συναγερμών που συνοδεύουν κάμερες CCTV και πολλά από αυτά είναι ασύρματα, επομένως δεν απαιτούν καλώδια λειτουργίας ή τρύπες στους τοίχους. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα συστήματα είναι συμβατά με εφαρμογές smartphone που παρέχουν δυνατότητες όπως η απομακρυσμένη παρακολούθηση. Μπορείτε επίσης, μέσω μιας εφαρμογής όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι και εάν έχετε εγκαταστήσει έξυπνες κλειδαριές, να ξεκλειδώσετε την πόρτα απευθείας από το τηλέφωνό σας.

Πόσες ζώνες ασφαλείας χρειάζομαι;

Ο αριθμός των ζωνών ασφαλείας θα καθορίσει τον αριθμό των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν στο κέντρο προστασίας. Εάν έχετε μια μεγάλη ιδιοκτησία για να ασφαλίσετε, ίσως χρειαστεί να συνδέσετε περισσότερους ανιχνευτές κίνησης, κάμερες, ανιχνευτές καπνού, επαφές πόρτας κ.λπ. Πριν αγοράσετε ένα πάνελ, πρέπει να λάβετε υπόψη τον αριθμό των συσκευών που πρέπει να συνδεθούν για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια πλακέτα που μπορεί να υποστηρίξει την προστασία που χρειάζεστε.

Πώς θα επικοινωνήσει το σύστημα με το σταθμό παρακολούθησης;

 Ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού σπιτιού μπορεί να επικοινωνεί με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν συστήματα συναγερμού που επικοινωνούν μέσω παραδοσιακής τηλεφωνικής γραμμής, κινητών συσκευών και συστημάτα που επικοινωνούν μέσω της οικιακής σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Κάθε διαφορετική επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα σύστημα παρακολούθησης που έχει πολλαπλές διαδρομές επικοινωνίας.

Θέλω επίσης εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού;

Τα συστήματα συναγερμών σπιτιού έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα παλαιότερα συστήματα δεν είχαν πολλές λειτουργίες. Θα μπορούσαν να προγραμματιστούν για να ανταποκριθούν σε διαφορετικά είδη συμβάντων, αλλά δεν μπορούσαν να σας στείλουν ειδοποιήσεις απευθείας στο τηλέφωνό σας ή να διαχειριστούν διαφορετικές λειτουργίες του σπιτιού. Τα σύγχρονα συστήματα μπορούν πλέον να συνδεθούν με μια σειρά τεχνολογιών έξυπνου σπιτιού για να παρέχουν καλύτερη προστασία και να κάνουν τη ζωή σας πιο βολική.

Με αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να έχετε έναν κεντρικό κόμβο όπου θα διαχειρίζεστε πράγματα όπως έξυπνα φώτα, έξυπνες κλειδαριές, κάμερες ασφαλείας, αισθητήρες καπνού και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμη και να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες από το τηλέφωνό σας για να το καταστήσετε πιο βολικό ή να σας επιτρέψει να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε το σύστημα όταν είστε μακριά από το σπίτι.

Σύστημα Συναγερμού Σπιτιού – Μερικές Σκέψεις Ακόμα

Ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού μπορεί να είναι μια καλή επένδυση, αλλά πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Με προσεκτική σκέψη, μπορείτε να αποκτήσετε τα συστήματα ασύρματων συναγερμών DIY που είναι κατάλληλα για το σπίτι σας.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d