μετακόμιση δωματίου

Μετακόμιση – Από Ποιο Δωμάτιο να Ξεκινήσετε

Η μετακόμιση σπιτιού σε ένα νέο μέρος θεωρείται συνήθως ως μια νέα αρχή, μια ευκαιρία για μια νέα αρχή, μια νέα σελίδα στη ζωή…

Όσο συμβολική και αν είναι η διαδικασία της μετακόμισης, στην πραγματικότητα, είναι απλώς μια ακολουθία ενεργειών που οδηγούν στη μετεγκατάσταση των αντικειμένων σας από το ένα μέρος στο άλλο. Έτσι, ενώ η συναισθηματική και διανοητική προετοιμασία για τη μετακόμιση στο σπίτι σας είναι αναμφίβολα ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της περιπέτειας, η καλή προετοιμασία των αντικειμένων σας για αποστολή είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει να συσκευάσετε τα υπάρχοντά σας, να τα τακτοποιήσετε, να απαλλαγείτε από τυχόν ανεπιθύμητα αντικείμενα, να έχετε την κατάλληλη ασφάλεια για τα πολύτιμα κλπ.

Όλα αυτά τα προπαρασκευαστικά βήματα είναι απαραίτητα για την οργάνωση μιας ομαλής μετακόμισης χωρίς προβλήματα. Φυσικά η διαδικασία συσκευασίας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας. Είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο χρονοβόρο, επίπονο και δύσκολο έργο που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Για να διασφαλίσετε την επιτυχία της συσκευασίας σας και την ασφάλεια των αγαπημένων σας αντικειμένων, πρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα όσα θα συσκευάσετε, να αγοράσετε τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας, να τηρήσετε τους χρυσούς κανόνες συσκευασίας και να αποφύγετε τα λάθη.

Αλλά πρώτα πρέπει να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε τη συσκευασία για μια μετακόμιση σπιτιού.

Λοιπόν, τι να πακετάρετε πρώτα στη μετακόμιση σας; Είναι λογικό ότι τα πρώτα πράγματα που θα συσκευάσετε θα είναι τα πράγματα που χρειάζεστε λιγότερο.

Ποιο δωμάτιο θα μετακομίσετε πρώτο

Όταν έχετε ταξινομήσει και συσκευάσει τα έπιπλα και τα αντικείμενα από τα διάφορα δωμάτια, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο δωμάτιο θα είναι το πρώτο που θα μετακομίσετε. Ο κανόνας των ειδικών στις μετακομίσεις λέει πως τα πιο απαραίτητα δωμάτια – η κουζίνα, το παιδικό δωμάτιο (εάν υπάρχει), το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο – θα πρέπει φυσικά να είναι τελευταία.

Όλα τα ρούχα σας, τα είδη κουζίνας, τα ηλεκτρονικά είδη και σχεδόν όλα τα άλλα που δεν βρίσκονται ακόμη στα κιβώτια θα πρέπει να συσκευάζονται την εβδομάδα πριν από την ημέρα της μετακόμισης. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ρούχα για να φορέσετε τις επόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης ενδυμασίας για την μετακόμιση), βάλτε τα πλαστικά σκεύη στα κουτιά (ξεχάστε τα πάντα για το μαγείρεμα την τελευταία ημέρα ή και δύο πριν από τη μετακόμιση σας), ζητήστε από τα παιδιά σας να επιλέξουν ένα σετ παιχνιδιών που θέλουν να κρατήσουν για τις τελευταίες ημέρες, αφήστε τα αντικείμενα που θα εισέλθουν στο κουτί με είδη πρώτης ανάγκης και συσκευάστε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα σας. Μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε τις οικιακές συσκευές και να αποσυναρμολογήσετε τα μεγάλα έπιπλα. Κρατήστε μερικά επιπλέον κουτιά και τσάντες διαθέσιμα για τα αντικείμενα που θα χρειαστούν συσκευασία την τελευταίας στιγμής.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d