Τα Ξερά Καυσόξυλα έχουν καλύτερη απόδοση

Πείτε Όχι στα Νωπά Καυσόξυλα

Τα τελευταία 7-8 χρόνια έχει γίνει κυρίαρχη τάση η θέρμανση των σπιτιών το χειμώνα με ξυλόσομπες και ενεργειακά τζάκια. Η υπέρογκες αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου, έφεραν πάλι στο προσκήνιο τα ξερά καυσόξυλα ως καύσιμη ύλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πέφτουν συχνά θύματα επιτήδιων εμπόρων που προσπαθούν να κερδίσουν εκμεταλλευόμενοι την άγνοια ή την ανάγκη τους.

Ένα από τα συχνότερα σημεία εκμετάλλευσης των καταναλωτών είναι η πώληση νωπών καυσόξυλων. Αν και δεν υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει την κατάσταση που πρέπει να βρίσκονται τα καυσόξυλα (ξερά ή πολύ ξερά), εντούτοις είναι γνωστό ότι τα νωπά καυσόξυλα έχουν μικρή θερμική αξία. Στην πραγματικότητα, τα καυσόξυλα για να είναι κατάλληλα για χρήση στο τζάκι ή τη ξυλόσομπα σας, πρέπει να είναι πολύ ξερά, ώστε να αποδίδουν τη θερμότητα που πρέπει.

Τα ξερά καυσόξυλα έχουν κοπεί αρκετούς μήνες πριν, αποθηκεύονται σε κατάλληλα μέρη και αφήνονται να στεγνώσουν. Τα πιο μαλακά ξύλα, όπως το πεύκο ή η πορτοκαλιά, μπορούν να ωριμάσουν σε μόλις έξι μήνες. Αντίθετα για τα σκληρά ξύλα, όπως ο δρυς, μπορούν να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να στεγνώσουν τελείως.

Τα προβλήματα που δημιουργούν τα νωπά καυσόξυλα

Στον αντίποδα, το ξύλο που είναι φρεσκοκομμένο περιέχει αρκετή υγρασία – μέχρι και το μισό του βάρους μπορεί να αποδοθεί στην υγρασία. Αυτός ο τύπος ξύλου θεωρείται ακατάλληλος και η καύση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη στην πράξη. Συνήθως το νωπό ξύλο καπνίζει πολύ και δεν αποδίδει την θερμότητα που θέλετε.

Το βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε κατά την καύση των νωπών ξύλων είναι η δυσκολία να ανάψετε την φωτιά. Αφού η υγρασία μπορεί να φτάνει ακόμα και το 50% του συνολικού τους βάρους, είναι αμφίβολο πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν φωτιά, αν δεν έχετε και μερικά ξερά για προσάναμμα. Ακόμη και αν το νωπό ξύλο ξεκινήσει να καίγεται, η φωτιά απαιτεί συνεχή παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα σβήσει. Μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος προσθέτοντας νέα κούτσουρα να σβήσει, καθώς η υγρασία τους καλύπτει τα ξύλα που καίγονται.

Που θα βρείτε ξερά καυσόξυλα;

Με δεδομένο ότι τα ξερά καυσόξυλα απαιτούν περισσότερο χρόνο και προετοιμασία για να στεγνώσουν, ακόμα και αν κοστίζουν λίγο περισσότερο, αξίζει το επιπλέον κόστος η απόδοση που θα έχουν.

Η AgrowoodΨάρρης ειδικεύεται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο στερεών καυσίμων, όπως καυσόξυλα με το κυβικό, κάρβουνα και πέλλετ. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της προμηθεύσει τους πελάτες της αποκλειστικά με ξερά καυσόξυλα όλο το χρόνο.

Τα καυσόξυλα που εμπορεύονται βρίσκονται στεγασμένα σε ιδιόκτητες αποθήκες, με αποτέλεσμα να έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας, να είναι σαφώς καθαρά και  απαλλαγμένα από χώματα πέτρες και άλλα υλικά. Με τον τρόπο αυτό  εξασφαλίζουμε στους πελάτες τους την καλύτερη ποιότητα, καθώς και τη μέγιστη δυνατή θερμική απόδοση των καυσόξυλων που πωλούν στους πελάτες τους.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d