Οι Εξελίξεις στην Αγορά Ακινήτων [2/2021]

Η αγορά του real estate θα επωφεληθεί από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την επόμενη δεκαετία, υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου στα νότια προάστια RE/MAX  Psarris. Ο κ. Ψάρρης θεωρεί πως η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής μεταβολών που είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια στα ακίνητα αλλά προχωρούσαν αργά, όπως στον τομέα της λιανικής με την έκρηξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το Ελληνικό ως ορόσημο της αγοράς

Το Ελληνικό, το σημαντικότερο εν εξελίξει έργο στον τομέα των ακινήτων στη χώρα μας, θεωρεί ο κ. Ψάρρης πως η πολιτεία έχει κάνει ό,τι μπορούσε να γίνει ώστε να βοηθήσει την επένδυση.

«Επειδή το Ελληνικό το παρακολουθούμε και ως θεατές και ως πιο ειδικοί της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δέκα χρόνια, πραγματικά πιστεύω πως η πολιτεία, ειδικά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έκανε ό,τι όριζε και ο νομοθέτης και ό,τι μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει το έργο. Μακάρι να γίνονταν τα ίδια και σε κάθε άλλη ιδιωτική επένδυση στη χώρα. Η μπάλα πλέον είναι στην πλευρά των ιδιωτών, είτε αυτοί λέγονται υφιστάμενοι μέτοχοι, είτε λέγονται επενδυτές, είτε λέγεται αγορά. Η πολιτεία ό,τι είχε να κάνει το έκανε. Τώρα πλέον αυτά που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν σωστά για ένα τόσο συμβολικό έργο για τη χώρα, είναι στην πλευρά των ιδιωτών. Είναι οι ιδιώτες που πρέπει πλέον να οδηγήσουν, να διοικήσουν και να εξελίξουν το έργο με ό,τι αυτό περιέχει.

Στους δήμους της περιοχής των Νοτίων Προαστίων, η ζήτηση για αγορά σπιτιού ήταν, είναι και -χωρίς αμφιβολία- θα εξακολουθήσει να είναι ιδιαίτερη αυξημένη σε σχέση με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Αν κρίνουμε από τις πρόσφατες αγοραπωλησίες στις οποίες το γραφείο μας διαμεσολάβησε, καθώς και από τα καθημερινά τηλέφωνα υποψηφίων αγοραστών, η υγειονομική κρίση του Covid19 κάθε άλλο παρά περιόρισε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για αγορά σπιτιού.

Οι πωλήσεις σπιτιών αποτελούν την τρέχουσα περίοδο την πλειονότητα των συμβολαιογραφικών πράξεων στην περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά διαμερίσματα με 2 ή 3 υπνοδωμάτια, ενώ αυξημένο είναι τελευταία το ενδιαφέρον και για μικρότερα διαμερίσματα, γκαρσονιέρες και δυάρια. Όπως έχουμε ξαναπεί, μεγάλος όγκος των ακινήτων αυτής της κατηγορίας αποκτήθηκε τα προηγούμενα έτη από ξένους αγοραστές στα πλαίσια του προγράμματος Golden Visa

Το επόμενο ορόσημο του real estate

Μετά τις σημαντικές επενδύσεις στον Άγιο Διονύσιο και το σχέδιο για την ανάπτυξη του Πύργου Πειραιά, ο επικεφαλής του γνωστού μεσιτικού θεωρεί πως η νέα hot περιοχή της Αττικής θα είναι τα επόμενα χρόνια ο Βοτανικός. Ο κ. Ψάρρης πιστεύει πως ο Βοτανικός δεν θα εξελιχθεί μόνο ως ένας πόλος αναψυχής, λόγω των αθλητικών εγκαταστάσεων που προγραμματίζονται (Γήπεδο ποδοσφαίρου και αθλητικές υποδομές του Παναθηναϊκού), αλλά και ως περιοχή που θα φιλοξενεί γραφεία και, κυρίως, οικιστικές αναπτύξεις.

Τι προσφέρει το μεσιτικό γραφείο RE/MAX Psarris

Στo RE/MAX Psarris, ειδικευόμαστε στις πωλήσεις ακινήτων. Προσφέρουμε πάντοτε μια συγκριτική ανάλυση αγοράς ακινήτων. Οι πελάτες μας αποκτούν έτσι σφαιρικότερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη της αγοράς και των πραγματικών αξιών, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους σύγκρισης των αξιών ακινήτων. Ένας καλά ενημερωμένος πωλητής, είναι ένας συνειδητοποιημένος και συνεργάσιμος πωλητής, με στόχο να είναι σε θέση να πάρει τις σωστότερες για τον ίδιο αποφάσεις.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d