αγορά ακινήτων μεσόγεια

Τα Μεσόγεια Συστήνονται Ξανά στο Εγχώριο Real Estate

Μέχρι σήμερα η Αθηναϊκή Ριβιέρα συγκεντρώνει σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα. Η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό έχει ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για αγορά σπιτιού στη Γλυφάδα, τον Άλιμο, τη Βούλα και τις άλλες top περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Ωστόσο μία άλλη περιοχή της Αττικής φαίνεται πως ξαναβρίσκει το βηματισμό της στο εγχώριο real estate και να κατακτά εκ νέου σημαντική θέση στο αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Τα Μεσόγεια βγαίνουν μπροστά…

Πρόκειται για τα Μεσόγεια τα οποία πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας υψηλές τιμές κυρίως σε περιοχές όπως η Παλλήνη, η Παιανία και ο Γέρακας. Μετά από μία περίοδο στασιμότητας, επηρεαζόμενη από το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε στο εγχώριο real estate όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον παρέμεινε μειωμένο και οι τιμές υποχώρησαν σημαντικά. 

Πλέον τα Μεσόγεια “ξαναβγαίνουν μπροστά” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της αγοράς, αφενός μεν λόγω των ποιοτικών ακινήτων που διατίθενται και αφετέρου λόγω των μεγάλων έργων υποδομών που προγραμματίζονται και αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της περιοχής. 

Όπως επισημαίνει ο  Αθανάσιος Ζηρογιάννης, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου “Zirogiannis Real Estate”, το μέλλον της Αττικής βρίσκεται στα Μεσόγεια. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τα έργα υποδομής (Αττική Οδός, προαστιακός κλπ), οι τιμές στα Μεσόγεια είναι ακόμη προσιτές σε σχέση με πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ παράλληλα επισπεύδονται οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης, που σημαίνει περισσότερες εκτάσεις, χαμηλή δόμηση και καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Οι τιμές των ακινήτων

Όσον αφορά τις τιμές των νεόδμητων κατοικιών, σύμφωνα με τον κ. Ζηρογιάννη, στην Παλλήνη οι τιμές κυμαίνονται από 2.100 έως 2.600 ευρώ το τετραγωνικό στον Γέρακα από 2,200 έως 2.700 ευρώ το τετραγωνικό και στην Αρτέμιδα από 1.800 έως 2.200 ευρώ το τετραγωνικό. 

Στην Ραφήνα οι τιμές κυμαίνονται από 2.000 έως 2.600 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές στη Νέα Μάκρη. 

Στην Παιανία οι τιμές διαμορφώνονται στα 2.000 με 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στο Κορωπί από 1.900 έως 2.400 ευρώ το τετραγωνικό. Στα ίδια επίπεδα με τις τιμές στο Κορωπί, διαμορφώνονται και οι τιμές στο Μαρκόπουλο, ενώ στο Πόρτο Ράφτη από 2.000 έως 2.500 ευρώ το τετραγωνικό. 

Σχετικά με την αγορά εντός σχεδίου οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, είναι υψηλή, ενώ ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα οικόπεδα εκτός σχεδίου που είναι πάνω από 4 στρέμματα (σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται η δόμηση).

Όσον αφορά τις τιμές στην Αγία Παρασκευή κυμαίνονται από 600 – 800 ευρώ το τετραγωνικό, στον Γέρακα από 300 με 400 ευρώ το τετραγωνικό, στην Αρτέμιδα, από 100 με 150 ευρώ το τετραγωνικό, στην Ραφήνα από 200 έως 300 ευρώ το τ.μ και στα Σπάτα από 100 έως 150 εκατ. ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. 

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων της περιοχής παίζει και η δημιουργία νοσοκομείου στα Μεσόγεια, που αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, κάτι που στερείται μέχρι σήμερα, η ευρύτερη περιοχή. 

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d