Βιντεογράφος Γάμου

Βιντεογράφος Γάμου – Κάντε την Καλύτερη σας Μέρα Αληθινή Ταινία

Σήμερα, όλο και πιο συχνά, ακούμε για «βιντεογράφο γάμου», αλλά λίγοι γνωρίζουν τον πραγματικό ρόλο αυτού του επαγγελματία, μιας ανερχόμενης φιγούρας πλέον διαδεδομένης σε όλο τον κόσμο. Ο όρος «βιντεογράφος γάμου» αναφέρεται στο άτομο που φροντίζει όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής: από τη σύλληψη της ιδέας που θα κινηματογραφηθεί και τα γυρίσματα, μέχρι την επεξεργασία και την παράδοση του έργου. Επομένως, ο βιντεογράφος είναι εκείνος που διαθέτει όλες εκείνες τις δεξιότητες οι οποίες στις μεγάλες παραγωγές ανατίθενται σε αρκετούς διαφορετικούς επαγγελματίες (σκηνοθέτες, σεναριογράφους, κάμεραμαν, μοντέρ, ηχολήπτες κ.λπ.).

Ο βιντεογράφος γάμου είναι επομένως ο επαγγελματίας που φροντίζει τα βίντεο γάμου με αποκλειστικό τρόπο. Αυτή η επαγγελματική φιγούρα είναι νέα στην αγορά και έχει στόχο να δώσει ανώτερη ποιότητα στα «κλασικά» βίντεο γάμου. Η εξέλιξη, λοιπόν, αυτής της φιγούρας είναι η άμεση συνέπεια της ανάγκης, εκ μέρους των ζευγαριών, να έχουν ένα ανώτερο αποτέλεσμα από τα τυποποιημένα (και ομολογουμένως λίγο βαρετά) βίντεο όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα.

Σχέση με φωτογραφικά στούντιο

Όταν ένα ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί επιθυμεί να προσλάβει επαγγελματίες που θα καταγράψουν με τον καλύτερο τρόπο την ανάμνηση της πιο όμορφης ημέρας τους, συνήθως απευθύνεται σε ένα φωτογραφικό στούντιο, όπου ο πελάτης έρχεται αντιμέτωπος μόνο με φωτογράφους. Το βίντεο του γάμου στη συνέχεια αναθέτει το στούντιο σε ανεξάρτητους επαγγελματίες που χειρίζονται τις κάμερες.

Οι μελλοντικοί σύζυγοι λοιπόν, αγνοώντας τις διάφορες δυνατότητες που έχουν για κάτι καλύτερο, πολλές φορές συμφωνούν σε ένα πακέτο φωτογραφιών και βίντεο για τα οποία ουσιαστικά έχουν επιλέξει μόνο τον φωτογράφο. Αυτό σημαίνει ότι εμπιστεύονται τον ίδιο τον φωτογράφο και για μια δουλειά που στην πραγματικότητα δεν θα φροντίσει ο ίδιος αλλά κάποιος εξωτερικός συνεργάτης, άγνωστος στο ζευγάρι μέχρι και την ημέρα του μυστηρίου.

Τα τελευταία χρόνια έχει ωστόσο αρχίσει να γίνεται αντιληπτό πόσο έχει σημασία να διαλέγεις ξεχωριστά τον φωτογράφο από τον βιντεογράφο. Οι δύο επαγγελματικές φιγούρες, αν και συνεργάζονται στενά, κάνουν διαφορετική δουλειά καθώς κάθε επάγγελμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες που το κάνουν μοναδικό. Αυτή είναι και η επιλογή που πρέπει πλέον να υιοθετήσει κάθε ζευγάρι που θέλει ο γάμος του να δει καρέ καρέ τον γάμο του όχι ως μία απλή καταγραφή αλλά ως ένα προϊόν που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από μία κινηματογραφική ταινία.

Γιατί να επιλέξετε βιντεογράφο για τον γάμο σας

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι μελλόνυμφοι επιλέγουν σήμερα τον βιντεογράφο γάμου, είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα.  Ο βιντεογράφος, με τις πολλαπλές δεξιότητες -όπως αναφέρθηκε και παραπάνω- προσθέτει αξία στην απλή καταγραφή των γεγονότων της ημέρας. Άλλωστε, όπως και ο φωτογράφος, εξαρχής βρίσκεται σε επικοινωνία και στενή επαφή με το ζευγάρι προκειμένου να μάθει περισσότερα για την προσωπικότητα, τις επιλογές, τα ιδιαίτερα γούστα τους με στόχο να δημιουργήσει ένα εμπνευσμένο έργο πολύ ανώτερο από τα παραδοσιακά βίντεο όπως τα ξέραμε.

Έτσι, εάν η νύφη και ο γαμπρός περιμένουν υψηλότερη ποιότητα στο βίντεο που θα παραμείνει για πάντα η κύρια ανάμνηση της πιο όμορφης ημέρας τους, πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσουν έναν βιντεογράφο γάμου που να έχει τα χαρακτηριστικά και το στιλ που αναζητούν οι ίδιοι για τον γάμο τους.

Ένας βιντεογράφος γάμου βάζει όλες τις ικανότητες που διαθέτει, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να δημιουργήσει ένα έργο που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες του ζευγαριού προσθέτοντας ταυτόχρονα τη δική του στιλιστική ματιά που δύσκολα βρίσκει κανείς σε έναν απλό χειριστή κάμερας που ακολουθεί τις οδηγίες ενός φωτογράφου.

Και οι δύο δουλειές, του βιντεογράφου και του φωτογράφου, είναι καλλιτεχνικές και άκρως δημιουργικές  και πρέπει να γίνονται από επαγγελματίες που πιστεύουν ακράδαντα στην ποιότητα, που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και θέλουν να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

Το θεμελιώδες λοιπόν είναι να γνωρίζουμε ότι οι μελλοντικοί σύζυγοι μπορούν να επιλέξουν τον βιντεογράφο του γάμου τους ανεξάρτητα από τον φωτογράφο που θα προτιμήσουν. Για να μη χάνονται ωστόσο στην αναζήτηση, ευτυχώς υπάρχουν φωτογραφικά στούντιο που συνεργάζονται με κορυφαίους βιντεογράφους τους οποίους μπορούν να συστήσουν στο ζευγάρι προκειμένου να πετύχει άψογο αποτέλεσμα, τόσο φωτογραφικό όσο και κινηματογραφικό.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d