Οι Αυθεντικές Σόλες Vibram μόνο στο Doyens Club

Σόλες Vibram: Δώστε στα Ορειβατικά σας Παπούτσια Νέα ζωή

Η ζωή στην ύπαιθρο, είτε κάνετε ορειβασία, trekking, κυνήγι είτε απλώς αγαπάτε να περπατάτε στο βουνό αλλά ακόμη και στα ήπια μονοπάτια, φθείρει τα παπούτσια σας βήμα προς βήμα. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που θα ξεκινάτε νέες περιπέτειες χρειάζεται να αγοράσετε άλλα παπούτσια.

Η φθορά της σόλας, η ζημιά στη σφήνα ή στην ταινία είναι προβλήματα που πλέον δεν απαιτούν αντικατάσταση υποδημάτων. Μια καλή σόλα όπως η νούμερο ένα στον κόσμο Vibram μπορεί να αναγεννήσει το μποτάκι για ορειβασία και trekking ή το κυνηγετικό παπούτσι, παρεμβαίνοντας στην περιοχή της μεγαλύτερης φθοράς: το κάτω μέρος.

Σόλες Vibram: Νούμερο ένα απόδοση και ασφάλεια στα πόδια σας

Η ποιότητα του παπουτσιού εξαρτάται εν μέρει από τη σόλα του, τη σημασία της οποίας μπορεί κανείς να συγκρίνει με εκείνη των ελαστικών ενός αυτοκινήτου: ανάλογα με το αυτοκίνητο, οι τροχοί έχουν διαφορετική δομή. Το ίδιο ισχύει και για τις σόλες, που σε καμία περίπτωση δεν είναι όλες ίδιες. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες σόλες της αγοράς; Φυσικά, ο παγκόσμιος leader του είδους, η Vibram®, μια μάρκα που κατέχει το ρεκόρ στον κόσμο των υποδημάτων εξωτερικού χώρου όσον αφορά τις σόλες – και όχι μόνο. Οι σόλες Vibram έχουν διάφορους τύπους, ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον τύπο του εδάφους στο οποίο περπατάτε.

Ακόμη επομένως και αν δεν έχουν τα ορειβατικά ή κυνηγετικά παπούτσια σας σόλες Vibram είναι ευκαιρία να τα ανανεώσετε δίνοντάς τους τη μέγιστη δυναμική.

H Vibram®είναι για περισσότερα από 80 χρόνια ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην απόδοση και την καινοτομία. Ο ιδρυτής της, ο Vitale Bramani -εκ του οποίου τα αρχικά προκύπτει η επωνυμία Vibram- έζησε στο Μιλάνο όπου ανέπτυξε την πρώτη σόλα από καουτσούκ για υποδήματα βουνού που έφερε επανάσταση στην προσέγγιση των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Πάντα αφοσιωμένος στην ασφάλεια και με την εμπειρία του ως οδηγός και ορειβάτης στις ιταλικές Άλπεις, ο Vitale ήταν πεπεισμένος για την ανάγκη για σόλες από καουτσούκ υψηλής απόδοσης που έδιναν έμφαση στο κράτημα, την πρόσφυση και την ανθεκτικότητα.

Τις σόλες Vibram συνοδεύει μια αληθινή ιστορία επιτυχίας: Χρόνια έρευνας και η παραγωγή εκατομμυρίων σολών για τα καλύτερα παπούτσια στον κόσμο επέτρεψαν στη Vibram® να επιτύχει τους στόχους για σόλες με απόλυτη αξία.

Σόλες Vibram: Χαρακτηριστικά

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν τα παπούτσια σας φέρουν σόλες Vibram. Το νούμερο ένα πλεονέκτημα είναι η ανθεκτικότητα: Οι σόλες Vibram είναι σίγουρα οι πιο γερές σόλες παπουτσιών στον πλανήτη.

Μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, ειδικά αν δεν φοράτε τόσο συχνά τα παπούτσια. Στην πραγματικότητα δεν υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου: ο μόνος τρόπος για να φθαρούν οι σόλες είναι να τις φοράτε συχνά σε ανώμαλο έδαφος.

Επιπλέον, οι σόλες Vibram έχουν συνήθως πολύ βαθιές προεξοχές, περίπου 5 mm. Και αυτό κάνει το παπούτσι να διαρκεί περισσότερο, χωρίς να μειώνεται η απόδοση.

Φυσικά, έπειτα από μερικά χρόνια μπορεί να μην έχετε το ίδιο επίπεδο πρόσφυσης και σταθερότητας που είχατε στην αρχή, αλλά μπορείτε πάντα να αλλάζετε τις σόλες σας για λιγότερο απαιτητικούς περιπάτους ή ως παπούτσια εργασίας.

Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα στις σόλες Vibram είναι η εξαιρετική απόδοση: Ποτέ δεν απογοητεύουν: προσφέρουν ασφάλεια ακόμη και στις πιο ακραίες εξορμήσεις σας.

Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσετε τις σόλες Vibram. Ο ηγέτης της σόλας συνεργάζεται με υποδηματοποιούς σε όλο τον κόσμο και μπορείτε να βρείτε έναν επαγγελματία που να τοποθετεί τις σόλες Vibramσύμφωνα με τις ιδιαίτερες προδιαγραφές που ορίζει η εταιρεία.

Σόλες Vibram σε Ορειβατικά Μποτάκια

Διάρκεια ζωής μιας σόλας Vibram

Όπως προαναφέρθηκε, οι σόλες Vibram είναι απίστευτα ανθεκτικές και αυτό είναι ένα από τα κύρια δυνατά σημεία των δημιουργών της εταιρείας, ήδη από τη δεκαετία του 1930.

Κάποια στιγμή, άλλωστε, η Vibram παρήγαγε και σόλες για υποδήματα εργασίας, που σημαίνει προϊόντα για ατομική ασφάλεια και ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει την αξιοπιστία τους.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να υποδειχθεί η ακριβής διάρκεια ενός παπουτσιού με σόλα Vibram. Εξαρτάται κυρίως από το πόσο και πώς κανείς φοράει τα υποδήματά του. Εάν για παράδειγμα φοράτε τις μπότες πεζοπορίας κάθε Σαββατοκύριακο, μπορείτε να σκεφτείτε μια αλλαγή στις σόλες έπειτα από δύο-τρία χρόνια.

Αν, από την άλλη, μιλάμε για παπούτσια που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στη ντουλάπα σας και τα φοράτε μόνο λίγες φορές το χρόνο, τότε σίγουρα θα έχετε εξασφαλίσει σόλες  για την επόμενη δεκαετία, τουλάχιστον.

Δεν θέλετε να αλλάξετε παπούτσια, επειδή αισθάνεστε πολύ άνετα με αυτά που έχετε; Όταν παρατηρήσετε ότι η φθορά σας ενοχλεί στο περπάτημα, ήρθε η ώρα που οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξετε σόλα.

Τεχνολογίες Vibram®

Από τη στιγμή που ξεκίνησε, κάνοντας το πρώτο καινοτόμο βήμα με σόλες καουτσούκ, η Vibramσυνέχισε να πρωτοπορεί, αναπτύσσοντας συνεχώς νέες τεχνολογίες. Κάθε μία, με σκοπό τη μέγιστη απόδοση και ασφάλεια, ανάλογα το είδος της χρήσης τω παπουτσιών. Ας δούμε όμως ποιες είναι αυτές οι τεχνολογίες:

MEGAGRIP: Η μαγική ένωση για σόλες, ικανή να αυξήσει την απόδοση προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο και ολισθηρό έδαφος. Αυτή τη τεχνολογία στις σόλες Vibramείναι η πρώτη επιλογή των καλύτερων αθλητών και επαγγελματιών τρεξίματος.

ARCTIC GRIP: Η επαναστατική τεχνολογία που μειώνει τον κίνδυνο ολίσθησης σε περίπτωση βρεγμένου πάγου.

LITEBASE:Η καινοτόμος λύση που σας επιτρέπει να μειώσετε δραστικά το βάρος της σόλας (έως και 30%) μειώνοντας τη σόλα από καουτσούκ, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση.

RUBBER COMPOUND: Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του κόσμου της Vibram, για να σας μυήσει στις δυνατότητες που σας προσφέρει η μεγάλη ιταλική εταιρεία, σε κάθε outdoorδραστηριότητα.

Το τι ακριβώς σας εξυπηρετεί και τι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις δικές σας ανάγκες μπορείτε να το συζητήσετε με τον πιστοποιημένο συνεργάτη της Vibram που θα φροντίσει να αλλάξει τις σόλες σας και να δώσει νέα πνοή στα υποδήματά σας.

Πού και πώς να αντικαταστήσετε τις σόλες σας με Vibram

Μια εταιρεία με τη φήμη και την εμβέλεια της Vibram δεν θα μπορούσε παρά να θέτει ιδιαίτερα απαιτητικές προδιαγραφές και στον τρόπο αντικατάστασης των εξαιρετικών σολών της. Γι’ αυτό, αν και συνεργάζεται με πολλούς υποδηματοποιούς και τσαγκάρηδες σε όλο τον κόσμο, η Vibram δεν δίνει το σήμα της για την πιστοποίησή της στον οποιοδήποτε το ζητήσει.

Για να πάρει κανείς την πολυπόθητη πιστοποίηση και να μπορεί να τοποθετεί τον θησαυρό στο κάτω μέρος του παπουτσιού που λέγεται Vibram, πρέπει να περάσει από ειδική εκπαίδευση και να διαθέτει συγκεκριμένες ικανότητες όπως και εργαλεία και μηχανήματα.

Για τον λόγο αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να στείλουν τα υποδήματά τους στην Κόρινθο, και στο κέντρο επισκευής υποδημάτων The Doyens Club (Δερβενακίων 20, Κόρινθος, τηλ.: 2741 110380) αφού μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι πιστοποιημένοι συνεργάτες του θα τοποθετήσουν τις πολύτιμες σόλες Vibram με τον καλύτερο τρόπο και στην καλύτερη τιμή. Όσοι φυσικά βρίσκονται κοντά στην περιοχή μπορούν να απευθυνθούν άμεσα στο κατάστημα, ωστόσο ακόμη και αν είστε μακριά κατόπιν επικοινωνίας θα στείλετε και θα παραλάβετε τα παπούτσια σας με ασφάλεια και εγγυημένη ποιότητα.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d