μαγειρευτά φαγητά της μαμάς

Τα Μαγειρευτά Που Μιλούν στην Καρδιά μας!

Η συντακτική ομάδα του Growth Up με πολύ δυσκολία κατέληξε στα 3 αγαπημένα μαμαδίστικα μαγειρευτά φαγητά που μιλάνε στην καρδιά μας.

Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τους ανθρώπους που στις παρέες ρωτάνε ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό. Υπάρχει περίπτωση να είναι μόνο ένα; Θα μπορούσες να τρως ένα φαγητό –όσο αγαπημένο και αν είναι- κάθε μέρα; Αμφιβάλω αν θα μπορούσες να επιλέξεις 4 ή 5 μαγειρευτά φαγητά αν ποτέ είχες τέτοιο δίλημμα.

Εμείς κάνοντας πέτρα την καρδιά μας και με πολλή προσπάθεια καταλήξαμε σε 3 αγαπημένα και τα παρουσιάζουμε. Είναι όλα τους μαγειρευτά φαγητά που θυμίζουν μαμαδίστικο φαγητό και παιδικά χρόνια. Όσο και αν η ανάγκη ή η εποχή μας έχει κάνει –δυστυχώς- πελάτες του κάθε είδους fast food, ξέρουμε ότι βαθιά μέσα μας είμαστε οπαδοί του καλού ελληνικού φαγητού. Γιατί καμία μα καμία γεύση δεν συγκρίνεται με το μαγειρευτό φαγητό των μανάδων μας.

Ειδικά αυτές τις μέρες που η όρεξή μας μεγαλώνει και ζητάει χειμωνιάτικα μαγειρευτά φαγητά, τα στέκια με το καλό μαγειρευτό φαγητό είναι στα φόρτε τους. Με μία απλή παραγγελία αξίζει να νοσταλγήσεις δοκιμάζοντας παραδοσιακά πιάτα είτε βρίσκεσαι στο γραφείο είτε στη ζεστασιά του σπιτιού σου.

Τα μαγειρευτά φαγητά που μας έχουν σημαδέψει..

Αρκετά δεν είπαμε για πρόλογο; Πάμε στο κυρίως πιάτο:

Παστίτσιο

Το απόλυτο φαγητό της μαμάς. Από εκεί ξεκινάμε και εκεί καταλήγουμε. Κατά προτίμηση με καλή original φέτα. Τα λευκά τυριά είναι για όσους δεν ξέρουν. Άντε να βάλουμε και λίγη σαλατούλα. Χωρίς όμως πολλές φιοριτούρες. Ντομάτα, αγγουράκι και ρίγανη.

 Ίσως ρωτήσετε γιατί δεν βάλαμε το μουσακά. Γιατί το παστίτσιο έχει το αγαπημένο μας υλικό: τα μακαρόνια. Τις μελιτζάνες του μουσακά αργήσαμε λίγο να τις αγαπήσουμε είναι η αλήθεια.

Σουτζουκάκια

Με ρύζι ή με πατάτες, όπως τραβάει η όρεξη σου. Προσωπικά τα προτιμώ με πατάτες αν και συνήθως τα έχουμε στο μυαλό μας με ρύζι. Το σουτζουκάκια είναι το μαγειρευτό φαγητό παντός καιρού. Μπορείς να το φας από 24/7. Δεν θέλει προετοιμασία και ειδικές συνθήκες. Δεν είναι σούπα. Ταπεράκι ή μπολάκι και το απολαμβάνεις ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο ή στα κλεφτά στο γραφείο. Αν βέβαια είσαι σπίτι και θέλεις να κάνεις το δείπνο σου μυσταγωγία, προσθέτεις σαλάτα και κόκκινο κρασί. Αρκεί σε κάθε περίπτωση να μην ξεχάσεις ζεστό ψωμάκι για τα δέοντα.

Γιουβέτσι

Το αγαπημένο φαγητό της Κυριακής! Τι άλλο να προσθέσει κανείς; Στα χωρία οι μανάδες έκλεβαν λίγο και αντί για κριθαράκι έβαζαν μέσα και μακαρόνια ή χυλοπίτες πολλές φορές. Όνειρο! Και αν ρίξεις τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα επάνω, μιλάμε για το best seller της μαμαδίστικης κουζίνας.

Νόστιμον Ήμαρ..

Συχνά μοιάζουμε με τον Οδυσσέα που μπορεί να περιπλανήθηκε σε όλο τον κόσμο, αλλά τελικά το νόστιμον ήμαρ ήταν αυτό που τον έφερε πίσω στην Ιθάκη του. Ή για να το πω καλύτερα, μπορεί μέσα στην εβδομάδα να δοκιμάζουμε από περουβιανή κουζίνα μέχρι γιαπωνέζικο και σούσι, αλλά όταν επιλέγουμε να φάμε καλό φαγητό, τότε επιστρέφουμε πάντα στα παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά που αγαπάμε.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d