Coffee Table

Τραπεζάκι Σαλονιού – Κάτι Παραπάνω από Ένα Έπιπλο

Ένα σαλόνι δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο αν δεν υπάρχει και το ανάλογο τραπεζάκι του. Ίσως είναι το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάξουμε όταν επιλέγουμε την επίπλωση μας, όμως έχει αποδείξει την αξία του, και η χρησιμότητα του είναι αδιαμφισβήτητη.

Όσο μικρός και αν είναι ο χώρος μας είναι κάτι που είναι απαραίτητο. Ακόμα και στην εποχή που οι άνθρωποι κάθονταν στο πάτωμα  πάντοτε είχαν ένα νοητό χώρο μπροστά τους για να ακουμπήσουν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν.

Τραπεζάκι σαλονιού

Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε τα τραπεζάκια του σαλονιού ή αλλιώς coffee tables, αλλά έχουμε ποτέ αναρωτηθεί γιατί μπορεί να χρειαζόμαστε αυτά τα μικρά θαύματα των επίπλων στο σαλόνι μας;

Σε όποιο μέγεθος και αν είναι η χρηστικότητα τους τα ανεβάζει ένα επίπεδο παραπάνω και αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Στο πέρασμα των αιώνων αποδείχτηκε ότι είναι ο προσωπικός μας βοηθός. Αυτός που θα  κρατήσει τον καφέ μας, όσο δεν πίνουμε το πιάτο μας όσο δεν τρώμε, το ποτό μας και τους ξηρούς καρπούς, το tablet, το laptop ή το κινητό μας, τα περιοδικά μας ακόμα και τα πόδια μας για να χαλαρώσουμε Το μόνο που αλλάζει απλά, είναι το μέγεθος και το σχήμα.

Πώς επιλέγουμε τραπεζάκι σαλονιού;

Την επιλογή του την καθορίζει  ο χώρος και το γούστο μας. Σίγουρα δεν επιλέγουμε την επίπλωση και την διαμόρφωση του χώρου μας για να είναι απλά όμορφος. Οποιοσδήποτε σχεδιαστής εσωτερικών χώρων θα μας πει ότι σε κάθε περίπτωση η λειτουργία υπερτερεί της μορφής.

 Γιατί να δημιουργήσουμε ένα όμορφο δωμάτιο αν δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ποτέ; Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να καθορίσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε έναν χώρο προτού διαλέξουμε την επίπλωση μας. Αν έχουμε τηλεόραση σε αυτό τον χώρο,  φιλοξενούμε φίλους και χαλαρώνουμε με την οικογένεια μας πρέπει  να είναι ένα δωμάτιο που θα μας προσφέρει άνεση και ξεκούραση.  

Coffee tables

Τραπεζάκια Σαλονιού – Τα σχέδια που κυριαρχούν

Ξύλινα: με συρτάρια και επιπλέον ράφια για την αποθήκευση όλων των αντικειμένων μας.

Βιομηχανικά:   Αυτά τα τραπέζια διαθέτουν συνήθως μοτίβα σχεδιασμού δανεισμένα από τη βιομηχανική επανάσταση. Τείνουν να λειτουργούν καλύτερα σε μινιμαλιστικούς  εσωτερικούς ώρους.

Σύγχρονα: Συνήθως διαθέτουν εντυπωσιακά μοτίβα που δεν θα περιμέναμε να δούμε από μοντέρνα σχέδια, όπως ενδιαφέροντα αφηρημένα σχήματα και συγχωνεύσεις φυσικών και συνθετικών υλικών.

Ασορτί τραπεζάκια ή όχι, ξύλινα ,μεταλλικά, ομάδες από σκαμπό, vintage μπαούλα, τραπέζια δυο επιπέδων ή απλά με μινιμαλιστικό σχεδιασμό όταν πρόκειται για τραπέζια σαλονιού, έχουμε ένα τεράστιο εύρος επιλογών στυλ. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα απεριόριστο αριθμό σχεδίων  που μπορεί να ικανοποιήσει και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις μας.

Διάταξη 

Το τραπέζι του καφέ θα πρέπει να απέχει μεταξύ 45 με 50 εκατοστά  από οποιοδήποτε κάθισμα υπάρχει γύρω του, Έτσι, καλό θα ήταν να έχουμε υπολογίσει τις διαστάσεις του σαλονιού που θα ταίριαζε στον χώρο μας ώστε να πάρουμε και το ανάλογο τραπεζάκι.  

Για πολύ μεγάλα σαλόνια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δύο τραπέζια σαλονιού το ένα δίπλα στο άλλο. Διαφορετικοί χώροι και διατάξεις απαιτούν διαφορετικά σχήματα. Για μια διάταξη που είναι πιο κλειστή, το τετράγωνο ή το ορθογώνιο ταιριάζει τέλεια.

Αν το σαλόνι μας είναι ένα πέρασμα και θα περπατάμε συχνά γύρω από το τραπέζι του καφέ, το στρογγυλό λειτουργεί καλύτερα. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Αν τα περισσότερα έπιπλα μας είναι τετράγωνα ένα στρογγυλό τραπεζάκι του καφέ προσθέτει ισορροπία. Εναλλακτικά, αν έχουμε καμπυλωτά μπράτσα στα έπιπλά μας, έναν μεγάλο στρογγυλό καθρέφτη, ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπεζάκι  ταιριάζει υπέροχα.   

 Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Αν τα περισσότερα έπιπλα μας είναι τετράγωνα ένα στρογγυλό τραπεζάκι του καφέ προσθέτει ισορροπία. Εναλλακτικά, αν έχουμε καμπυλωτά μπράτσα στα έπιπλά μας, έναν μεγάλο στρογγυλό καθρέφτη, ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπεζάκι  ταιριάζει υπέροχα.                                   

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d