Αγορά ακινήτων στον άλιμο

Πως Κινείται η Aγορά Ακινήτων στον Άλιμο Αυτή την Εποχή;

Ίσως είστε από εκείνους που ψάχνουν ακίνητο για αγορά στον Άλιμο. Το μεσιτικό γραφείο RE/MAX Psarris έχοντας δεκάδες αγοροπωλησίες κατοικιών στο ενεργητικό του, μας δίνει μια καλύτερη εικόνα του real estate της περιοχής:

«Η αγορά των διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια της 10ετούς κρίσης στη χώρα, υπέστη σημαντική πτώση. Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικό και στόχευε κυρίως στις λεγόμενες ευκαιρίες, που αφορούν ακίνητα χαμηλής αξίας, χωρίς τη χρήση τραπεζικών δανείων. Παράλληλα, η οικοδομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, άρα και στον Άλιμο, γνώρισε μεγάλη πτώση.

Τα στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι η ελεύθερη πτώση της αγοράς ακινήτων έχει σταματήσει, έχοντας επηρεαστεί θετικά από το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα (Golden Visa) και το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων αγοραστών (ιδιωτών και επενδυτών), με αποτέλεσμα, στις δημοφιλείς περιοχές της Αττικής και της χώρας γενικότερα, να παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια και σε ορισμένες περιπτώσεις, έλλειμα ακινήτων και ως εκ τούτου, αύξηση των εμπορικών αξιών! Η δε οικοδομική δραστηριότητα έχει ήδη δείξει σαφή σημάδια ανάκαμψης, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να είναι αυξημένος σε σχέση με προηγούμενα έτη.»

Αγορά Σπιτιού στον Άλιμο: Είναι καλή επιλογή;

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η αγορά ενός σπιτιού στον Άλιμο είναι ξεκάθαρα σωστή επιλογή.

Ο Άλιμος διαθέτει τα πάντα, θάλασσα, υπερπλήρη τοπική αγορά, αλλά και υπερτοπικού χαρακτήρα καταστήματα και κέντρα διασκέδασης, σταθμό του μετρό στο βόρειο άκρο του και τραμ στο νότιο, ακριβές αλλά και προσιτές γειτονιές, όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και την προοπτική για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μην ξεχνάτε ότι στα ανατολικά του γειτνιάζει με το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στη θέση του οποίου θα έχουμε, θέλουμε να πιστεύουμε σύντομα, το γιγαντιαίο έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ακίνητο, κατοικία ή οικόπεδο, ο Άλιμος πρέπει να είναι μια από τις πρώτες σας επιλογές, αν όχι η πρώτη.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d