Πως Καθαρίζω Καστόρινα Παπούτσια

Καστόρινα Παπούτσια – Δώστε τους την Φροντίδα Που Αξίζουν

Οι καστόρινες μπότες είναι ένα αγαπημένο παπούτσι για κάθε περίοδο, που χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα, ακριβώς όπως οι δερμάτινες μπότες.

Τα τρία βασικά βήματα που απαιτούνται για τη φροντίδα των καστόρινων παπουτσιών είναι:

1. Καθαρισμός

2. Προστασία και

3. Αποθήκευση

Πώς καθαρίζω τα καστόρινα παπούτσια;

Η χρήση ενός στεγνού μαλακού υφάσματος ή μιας ειδικής βούρτσας για καστόρινα είναι το καλύτερο για να απομακρύνεται σκόνες και επιφανειακούς λεκέδες. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε υγρό πανί για να το καθαρίσετε, καθώς το νερό δεν είναι καλό για την υφή του σουέτ ή του καστόρινου. Το νερό μπορεί να δημιουργήσει ένα εφέ αποχρωματισμού και να δημιουργήσει μεγαλύτερο λεκέ.

Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά με αφρό για καστόρινα. Βρέξτε αρχικά ελαφρώς όλη την επιφάνεια με χλιαρό νερό. Απλά ψεκάστε πάνω στο καστόρι και χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να τρίψετε την υπερβολική βρωμιά. Αφού ξεπλύνετε αφήστε το να στεγνώσει σε σκιερό μέρος

Προστατέψτε τα καστόρινα από την υγρασία

Για την προστασία από σουέτ, συνιστάται πάντοτε να χρησιμοποιείτε ένα σπρέι προστασίας που κατασκευάζεται ειδικά για καστόρινα και σουέτ. Αποφύγετε τη χρήση σπρέι προστασίας που έχουν νερό μέσα τους, καθώς μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην υφή τους.

Επίσης, αποφύγετε να φοράτε σουέτ και καστόρινα παπούτσια σε υγρές ή βροχερές συνθήκες. Εάν βραχούν σε οποιαδήποτε κατάσταση, αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να τα εκθέσετε σε μια επιπλέον πηγή θερμότητας, όπως το καλοριφέρ ή στον ήλιο. Μόλις στεγνώσουν, βουρτσίστε τα καλά χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα.

Αποθηκεύστε τα καστόρινα παπούτσια σας

Τα καστόρινα δεν μπορεί να αποθηκευτούν σε πλαστικά ή αεροστεγή δοχεία όπως άλλα παπούτσια. Το κουτί ή το πακέτο που χρησιμοποιείτε για την αποθήκευση σουέτ πρέπει να επιτρέπει στα παπούτσια να αναπνέουν. Είναι απλά τέλειο να αποθηκεύετε τα καστόρινα και σουέτ σε ένα σακουλάκι από βαμβακερό ύφασμα, καθώς έτσι επιτρέπετε την αναπνοή του παπουτσιού.

Για να μην χάσουν την φόρμα τους τα καστόρινα παπούτσια μπορείτε να τοποθετείτε κέδρινα καλαπόδια στο εσωτερικό. Αυτά βοηθούν τα παπούτσια να μένουν σταθερά και ταυτόχρονα απορροφούν όλη την υγρασία από το εσωτερικό τους.

Αυτές ήταν οι συμβουλές που είναι σημαντικό να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε και διατηρήσετε τα καστόρινα παπούτσια σας. Είτε πρόκειται για καστόρι είτε για σουέτ, απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη σωστή διαδικασία για να φαίνονται καλά.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d