Το Αληθινό Μαργαριτάρι Είναι θησαυρός

Αληθινό Μαργαριτάρι – Ένας Θησαυρός!

«Μία γυναίκα έχει ανάγκη από σειρές και σειρές μαργαριτάρια», έλεγε η πολυαγαπημένη Κοκό Σανέλ. Και σίγουρα, η Mademoiselle που ξεσήκωσε τη μόδα με ένα μόνο μαύρο πουλόβερ και δέκα σειρές μαργαριτάρια δεν θα μπορούσε ποτέ να εννοεί για σειρές με πέρλες… ψεύτικες.

Το ερώτημα επομένως για να μην βρεθούμε ποτέ να υποστηρίζουμε την κομψότητα και τη λάμψη με… faux είναι: «Πώς ξεχωρίζω τα αληθινά μαργαριτάρια

Ερώτηση που άλλωστε θέτουν συχνά και οι νεοεισερχόμενοι στον υπέροχο κόσμο των μαργαριταριών.

Πως δημιουργείται το μαργαριτάρι;

Προτού όμως ανοίξετε την μπιζουτιέρα σας για να δείτε κατά πόσον είναι πολύτιμες οι πέρλες στο κολιέ, τα βραχιόλια, τα σκουλαρίκια ή τα δαχτυλίδια σας, χρειάζεται να ξέρετε και τον τρόπο που σχηματίζεται το αληθινό μαργαριτάρι. 

Υπάρχουν δύο τρόποι παραγωγής αληθινών μαργαριταριών: Ο φυσικός, η ανάπτυξη δηλαδή του μαργαριταριού μέσα στην αχιβάδα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι. Και η καλλιέργεια, που ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά ότι οι ειδικοί καλλιεργητές ερεθίζουν τον πυρήνα του μαργαριτοφόρου στρειδιού. Στην περίπτωση αυτή, η καλλιέργεια έχει στόχο να προκαλέσει τη δημιουργία μάργαρου, που με την σειρά του σχηματίζει το φυσικό μαργαριτάρι. Μεταξύ των δύο τύπων παραγωγής μαργαριταριών μπορεί να υπάρχουν διαφορές στο χρώμα, στο σχήμα, στη λάμψη και στο μάργαρο – ή όπως επίσης ονομάζεται μήτρα του μαργαριταριού. Θυμηθείτε επίσης, ότι τα μαργαριτάρια που σχηματίζονται χωρίς καμία παρέμβαση, είναι σπάνια και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να τα απολαμβάνουν όλες οι κυρίες. Όπως φαντάζεστε, ανάλογη είναι και η τιμή τους, που σημαίνει ότι επίσης είναι… απρόσιτα για τη μέση γυναίκα.

Άλλο μαργαριτάρι και άλλο πέρλα…

Συνεπώς, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε εκ των πραγμάτων όταν μιλάμε για τα διαθέσιμα στο εμπόριο αληθινά μαργαριτάρια αναφερόμαστε στις καλλιεργημένες πέρλες. Οι οποίες βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση ούτε σε αξία ούτε σε ομορφιά από τα εργοστασιακά τους αντίγραφα. Τα οποία επίσης αποκαλούνται συχνά «πέρλες», όμως δεν πρόκειται παρά για μπίλιες κατασκευασμένες από γυαλί ή πορσελάνη, περασμένες με ζωικό μάργαρο ή με χρώμα «περλέ». Είναι επίσης ευνόητο ότι τα ψεύτικα αυτά μαργαριτάρια έχουν θέση σε καταστήματα με αξεσουάρ και μπιζού και η αξία τους, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, είναι ανάλογη του τρόπου παραγωγής τους.

Η σημασία της συνεργασίας με έναν αξιόπιστο οίκο μαργαριταριών

Μια πρώτη απάντηση, είναι βέβαια ότι για να είναι κανείς σίγουρος, επιλέγει μαργαριτάρια από έναν εξειδικευμένο οίκο, όπως το Pearl Center που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο πανέμορφο αυτό δώρο της Φύσης. Ίσως εξάλλου γνωρίζετε ήδη, ότι όπως και για τους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα γενικά, δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες με ακριβή ειδίκευση στο αντικείμενο. Και πράγματι, για να υποστηρίξει κανείς ότι γνωρίζει τα πάντα γύρω από τα μαργαριτάρια χρειάζεται μελέτη, τεχνικές γνώσεις και άπειρη εμπειρία. Όταν επομένως κάνετε τη σωστή επιλογή του οίκου, νιώστε απόλυτη εμπιστοσύνη και σιγουριά ότι τα μαργαριτάρια σας θα είναι τόσο αληθινά όσο φυσικά, και παντοτινά.

Το Pearl Center, θα μοιραστεί ωστόσο μαζί σας κάποια μυστικά για να ξεχωρίζετε τα αληθινά από τα ψεύτικα, από τις εργοστασιακές ουσιαστικά πέρλες οι οποίες προσπαθούν -συχνά και χωρίς επιτυχία-, να μιμηθούν το πολύτιμο μαργαριτάρι. Επιπλέον, με τους τρόπους που θα σας υποδείξουμε, θα μπορέσετε να ελέγξετε και την αυθεντικότητα των μαργαριταριών που έχετε ήδη στην κατοχή σας. 

Πηγή: Pearls Center

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d