εσωτερικοι πατοι παπουτσιων

Πάτοι Παπουτσιών – 4 Λόγοι για να Βρείτε τους Κατάλληλους

Δεδομένου ότι τα παπούτσια που αγοράζουμε δεν έχουν πάντα την κατάλληλη στήριξη της καμάρας του ποδιού, για να είναι άνετα και χωρίς πόνο, πρέπει να προσθέσουμε πάτους παπουτσιών. Υπάρχει πληθώρα  επιλογών που ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες ώστε να επιλέξετε το σωστό.

Οι πάτοι παπουτσιών μπορούν να προσφέρουν έναν από τους γρηγορότερους και φθηνότερους τρόπους για να ανακουφίσετε τον πόνο, να υποστηρίξετε και να κάνετε τα παπούτσια σας πιο άνετα. Όμως θα νιώσετε το πραγματικό τους αποτέλεσμα μόνο αν επιλέξετε το σωστό ζευγάρι. Η αλήθεια είναι ότι οι πάτοι παπουτσιών έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και αδυναμίες και είναι σημαντικό να επιλέξετε το  κατάλληλο ζευγάρι που θα καλύπτει τις ανάγκες σας.Τ

Τα Οφέλη που Έχουν οι Πάτοι Παπουτσιών

Όταν περπατάτε, τρέχετε ή πηδάτε, την ώρα που τα πόδια μας ακουμπούν το έδαφος, η πραγματική δύναμη που ασκείται στις αρθρώσεις των ποδιών, και της σπονδυλικής σας στήλης είναι ισοδύναμη με αρκετές φορές το βάρος σας. Με την πάροδο του χρόνου, η φθορά στις αρθρώσεις του σώματος μπορεί να προκαλέσουν πόνο, ειδικά σε άτομα που είναι υπέρβαρα.

Μείωση του πόνου

Ηπλατυποδία και η αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό πόνο σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης πίεσης στους αστραγάλους, τα γόνατα και το κάτω μέρος της πλάτης, καθώς το σώμα παλεύει να προσαρμόσει την ισορροπία του για να αντισταθμίσει την κακή ευθυγράμμιση των ποδιών. Οι πάτοι παπουτσιών μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου που οφείλεται στην λανθασμένη ευθυγράμμιση του σώματος, χωρίς να προκαλέσουν περιττή πίεση σε άλλες αρθρώσεις και μέρη του σώματος.

Βελτίωση της αθλητικής σας απόδοσης

Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την αθλητική σας απόδοση. Η χρήση  ειδικά σχεδιασμένων πάτων για την αθλητική σας δραστηριότητα συμβάλει στο να μειώσετε το φορτίο δύναμης των τεχνικών απαιτήσεων ενός συγκεκριμένου αθλήματος, βοηθώντας σας να παράγετε πιο αποτελεσματικές και ακριβείς κινήσεις. Επιπλέον, οι προσαρμοσμένοι πάτοι μπορούν να βοηθήσουν στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους σας στην επιφάνεια του ποδιού, βελτιώνοντας την ισορροπία σας. Παρέχουν επίσης προστασία στα πόδια, απορροφούν κραδασμούς και δημιουργούν καλύτερο έλεγχο κίνησης, βελτιώνουν τις κινήσεις των ποδιών και μειώνουν την μυϊκή κόπωση.

Πρόληψη τραυματισμών

Καθώς περπατάμε ή τρέχουμε, τα πόδια μας καταπονούνται. Ευτυχώς, οι κατάλληλα προσαρμοσμένοι πάτοι  μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών τύπων μυϊκών και οστικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών στους τένοντες, των μυών και των αρθρώσεων. Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, μπορούν να βοηθήσουν μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών κατά 28% .

Βελτίωση της ποιότητας ζωής

Η βελτίωση της ισορροπίας και της ευθυγράμμισης των ποδιών σας μπορεί να μειώσει την πίεση από άλλα μέρη του σώματός σας και να βελτιώσει τη γενική υγεία σας. Για παράδειγμα, εάν ο πόνος στα πόδια, στον αστράγαλο ή στο γόνατο σας εμποδίζει να είστε πιο δραστήριοι ή να κοιμάστε καλά τη νύχτα, η σωστή φροντίδα των ποδιών σας κάνει να είστε πιο δραστήριοι χαρίζοντας σας ποιοτική ζωή χωρίς πόνους.

Συχνά θεωρούμε τους εσωτερικούς πάτους κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Οι πάτοι όπως και τα κορδόνια των παπουτσιών είναι τα τμήματα τους που δίνουμε τη λιγότερη σημασία. Με τα παραπάνω όμως γίνεται φανερό πως αξίζει να τους δώσουμε τη δέουσα προσοχή, αφού μικρές βελτιώσεις τους μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα μας.

Bizz.gr

Online shopping concept. Mobile phone or smartphone with cart on the screen. 3d